Monika Földešiová Iné športy

Rytieri majstrami SR!!!

Nitrianskym hokejbalistom patrilo aj 3. finálové kolo v súboji s Ružinovom a stali sa tak po prvý krát slovenskými hokejbalovými majstrami.

Reebok Ružinov Bratislava – HBK Nitrianski rytieri Nitra 3:5 (0:1, 2:1, 1:3) – konečný stav série 0:3 Góly: 26.BEHÚL (Rímsky, Danko), 29.KRIŽAN (Danko), 42.ŠÚREK (Danko) – 14.R.KAŠŠA (Slovák, Hrivnák), 21.ECKER (Mráz), 33.R.KAŠŠA (Haring), 37.CHOVAN (Titka, Maxin), 43.LADIVER (Chovan, Slovák)

Úvod stretnutia sa hral opatrne a oba tímy si vytvárali šance. Na úvodný gól muselo zhruba 150 divákov počkať až do 14.minúty, keď hrala Nitra presilovku a Róbert Kašša po výbornej robote pred domácim brankárom otváral skóre stretnutia. V druhej časti pokračovala Nitra aktívne a v 21.minúte Ecker zvyšoval náskok Nitry už na rozdiel dvoch gólov. Domáci celok už nemal na čo čakať a postupne preberal kontrolu nad stretnutím. Najprv po peknej akcii Behúl strieľal kontaktný gól a o tri minúty bolo vyrovnané. V poslednej časti sa očakával nápor domáceho celku, ale tempo z konca druhej tretiny neudržali. Práve naopak. Nitrianski Rytieri postupne preberali kontrolu nad stretnutím. V 33.minúte Kašša svojím druhým gólom posielal Rytierov do vedenia 2:3. Hostia sa nevedeli dostať do výraznejších šancí a nitrianski útočníci čoraz viac ohrozovali domáceho brankára Somolányiho. Tréner bratislavského celku reagoval oddychovým časom, ale ani po ňom sa obraz hry nezmenil. V 37.minúte po viacerých šanciach sa presadil aj nitriansky útočník Michal Chovan a zvyšoval náskok Rytierov už na 2:4. Domáci sa nevedeli dostať do záverečného tlaku a ich odpor zlomil v 43.minúte hosťujúci Ladiver, ktorý stanovil na konečných 3:5. Nitrianski Rytieri tak na ihrisku v Bratislave nezaváhali a vybojovali si tak titul majstra hokejbalovej extraligy v sezóne 2010 – 2011.

Tréner HBK Nitrianski Rytieri Nitra Richard Mráz pre portál tophbl.sk povedal: „Videli sme výborný zápas, Ružinov začal veľmi dobre. My sme prvýkrát ohrozili bránu domácich až niekedy v polovici úvodnej tretiny, súper nás dovtedy prestrieľal. My sme sa z tohto dostali až po zvládnutej presilovke, keď sme strelili prvý gól. Postupne sme preberali iniciatívu a i keď domáci vyrovnali na 2:2, v tretej tretine sme hrali to, čo sme chceli. Sme veľmi šťastní a spokojní, že sme ako nováčik získali titul na prvý pokus. Zišla sa tu skvelá partia, chalani ťahali za jeden koniec celú sezónu. V playoff nás potrápila Žilina a ťažká séria bola i táto. Súhlasím však s názorom, že najvyrovnanejšie zápasy sme hrali s LG Bratislava.“

Zdroj, foto: www.hbknitrianskirytieri.sk

hokejbal finale
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM