Rastislav Búgel Samospráva

Rozšírenie zákazu pitia na verejnosti sa nekonalo: Rozhodnutie sa odkladá na september!

Nitrianski mestskí poslanci ešte nerozhodli o rozšírení zákazu pitia alkoholických nápojov na verejnosti. Materiál príde na pretras na septembrovom zasadnutí zastupiteľstva.

Ilustračný obrázok k článku Rozšírenie zákazu pitia na verejnosti sa nekonalo: Rozhodnutie sa odkladá na september!
Foto: Rastislav Búgel

Na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva pred letnou prestávkou mali poslanci rozhodnúť o rozšírení zákazu pitia alkoholických nápojov na verejnosti. Navrhnutý dodatok však bol z hlasovania stiahnutý. Materiál bol súčasťou všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o dodržiavaní verejného poriadku a verejnej čistoty.

Vyhoveli protestu

Celé VZN však napadol protest prokurátora. „Materiál bol stiahnutý z toho dôvodu, že prišiel protest prokurátora na toto VZN. Netýkal sa síce rozšírenia počtu ulíc, na ktorých bude zakázané požívať alkoholické nápoje. Týkal sa odstraňovania snehu, prípade čistoty. Na mimoriadnej rade sme sa dohodli, že vyhovieme protestu prokurátora. Obe veci zapracujeme do novej VZN,“ povedal primátor Jozef Dvonč.

Rozhodnú pravdepodobne v septembri

Návrh dodatku k všeobecne záväznému nariadeniu o dodržiavaní verejného poriadku a verejnej čistoty pozostával z rozšírenia zoznamu ulíc, na ktorom by malo prísť k zákazu pitia alkoholických nápojov na verejnosti. Zoznam by sa tak po schválení mestského zastupiteľstva rozšíril až na takmer 120 ulíc, ktoré by pokrývali takmer celé Staré mesto, Kalváriu a okolie železničnej stanice. Ako povedal primátor Jozef Dvonč, dá sa očakávať, že materiál príde na rokovanie zastupiteľstva už v septembri.

Kompletný zoznam ulíc nájdete po kliknutí na TENTO odkaz.

Mesto zoznam nerozšíri
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM