Správy

Rozprávkový kaštieľ v Nitrianskom kraji otvorí brány: Pripravený je bohatý PROGRAM

Počas Dňa otvorených dverí budú sprístupnené priestory kaštieľa, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou. Návštevníkov poteší aj sprievodný program.

Ilustračný obrázok k článku Rozprávkový kaštieľ v Nitrianskom kraji otvorí brány: Pripravený je bohatý PROGRAM
4
Galéria

Po viac ako dvojročnej odmlke spôsobnej pandémiou koronavírusu sa bude 1. mája konať Deň otvorených dverí v Palárikove, okres Nové Zámky. Podujatie bude prebiehať od 9.00 do 19.00 hodiny.

Návštevníci si budú môcť pozrieť priestory historického kaštieľa z 18. storočia, sprístupnený bude aj rozsiahly park, areál wellness centra i vzácna drevená vodárenská veža.

Prečítajte si tiež

Poľovnícky kaštieľ je národnou kultúrnou pamiatkou a nachádza sa neďaleko rozľahlej bažantice. Unikátom je však aj technická pamiatka – vodárenská veža, ktorá je pravdepodobne najstaršou vežou svojho druhu v Európe.

Pôvodne slúžila na čerpanie vody, ktorú parný stroj tlačil do vodojemu, odkiaľ sa potom rozvádzala do celého panstva.

Výstava veteránov

Okrem historického kaštieľa budú môcť návštevníci obdivovať aj krásy automobilových veteránov. Počas Dňa otvorených dverí od 9.00 do 19.00 hodiny bude totiž prebiehať aj výstava historických vozidiel.

Organizátori dokonca mysleli aj na budúce nevesty, ktoré sa môžu tešiť na výstavu svadobných šiat. Chýbať nebude ani niečo pod zub. „Občerstviť sa budete môcť v kaštieli Palárikovo a v reštaurácii wellness centra,“ informujú organizátori na stránke podujatia.

Zaujímavé vystúpenia

Sprievodný program otvorí o 9.15 vystúpenie majstra sveta so psíkom. O 12.00 hodine bude nasledovať vystúpenie sokoliarov. Medzi tým predvedú ukážky zásahu dobrovoľní hasiči z Palárikova, ktorí si pripravili aj rôzne súťaže pre deti.

Atrakcie pre najmenších

Deti budú mať o zábavu postarané. Počas celého dňa budú mať k dispozícii niekoľko atrakcií, medzi nimi nebude chýbať Mickey Mouse, nafukovací detský hrad, maľovanie na tvár, tvarovanie balónov a jazdenie na koňoch. Okrem toho sa budú môcť niečo priučiť počas lesnej pedagogiky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Kaštieľ a vodárenská veža v Palárikove
4
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM