Správy

Rozbehne sa stavebný ruch: V Nitre by malo vyrásť 268 bytov

V nitrianskej mestskej časti Mlynárce by mal vzniknúť nový obytný súbor Dostupné bývanie Nitra.

Ilustračný obrázok k článku Rozbehne sa stavebný ruch: V Nitre by malo vyrásť 268 bytov
Zdroj: TASR

Tvoriť ho bude päť bytových dvojdomov, terasový bytový dom a polyfunkčný objekt ako súčasť parkovacieho domu. Podľa projektu predloženého na posúdenie vplyvov na životné prostredie investor Dostupné bývanie Nitra, s. r. o., vytvorí v obytnom súbore celkovo 268 bytov, z toho 57 jednoizbových, 136 dvojizbových, 70 trojizbových a päť štvorizbových.

Nové bytové domy by mali vyrásť v katastrálnom území Mlynárce. Územie je v súčasnosti nezastavané, tvorí ho orná pôda a vinice. Súčasťou obytného súboru by malo byť 377 parkovacích stojísk.

Investor plánuje s výstavbou začať v treťom štvrťroku tohto roka, jej ukončenie je naplánované na koniec roka 2025.

Odhad investičných nákladov predstavuje približne 12 miliónov eur.

Celková výška investičných nákladov bude podľa investora závisieť od konkrétneho technického riešenia a technologického vybavenia.

Projekt výstavby obytného súboru vychádza z aktivít zabezpečiť v meste Nitra podmienky pre rozvoj bývania v súlade s rozvojovou koncepciou a územným plánom mesta.

„Tvorba nových pracovných príležitostí v Nitre vedie k dopytu po rezidentských projektoch. Navrhovaný projekt je v súlade s koncepciou rozvoja predmetnej lokality a budúcim formovaním dopravnej koncepcie, ako aj funkčnej a priestorovej organizácie na susediacich pozemkoch v zmysle územnoplánovacej dokumentácie mesta Nitra,“ zdôvodnil investor svoj zámer.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM