Rastislav Búgel Krimi

Rómovia z Unicefu, teraz Červený kríž: Bacha na podvody!

Dôverčivá povaha starších ľudí je v posledných rokoch skúšaná množstvom podvodníkov. Medzi ich obete sa v piatok dopoludnia staja aj staršia pani z Nitry. Trio podvodníkov ju zastavilo na ulici. Vraj sú z Červeného kríža, dali jej ovocie a zaviezli d

V piatok predpoludním zastavilo na Pezinskej ulici v Nitre auto. Prechádzala tadiaľ 89-ročná dôchodkyňa. Osádka auta sa žene prihovorila a predstavila sa ako trio pracujúce pre Červený kríž. Vraj práve jej nesú ovocie a peniaze. Dôverčivá pani bez okolkov nastúpila do ich auta a nechala sa odviesť až domov.

Žena pred vlastným domom skutočne dostala ovocie, no práve tu naberá celý príbeh klasické kontúry známe zo všetkých podobných prípadov. Údajní pracovníci Červeného kríža chcú dať dôchodkyni (89) peniaze, no majú len bankovku v hodnote 500 €. Preto sa ženy opýtajú, či im ju náhodou nemá rozmeniť na drobnejšie. Pani s vidinou prilepšenia vytiahla obálku v ktorej mala 300 €. To však podľa tria zlodejov bolo na rozmenenie málo. Panej oznámili, že peniaze teda rozmenia v blízkom obchode a všetci traja odišli.

Ešte pred odchodom ženu poprosili, či by na dvore mohla zdržať psov, vraj sa ich báli.** „Keď žena prišla dnu, zistila, že dve ženy a jeden muž tmavšej pleti ju obrali o úspory, ktoré si nechala v taške. Nitrianska vyšetrovateľka už v tomto prípade vedie trestné stíhanie vo veci pre zločin krádeže, za ktorý hrozí v zmysle zákona trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov,“** informuje hovorkyňa KR PZ v Nitre Renáta Čuháková.

Pochybná zbierka Rómov v Nitre. Ľudí balamutia Unicefom. [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.140406_Poch­ybna-zbierka-Romov-v-Nitre:-Ludi-balamutia-Unicefom]Viac čítajte TU![/link] Colníci zhabali tovar za 32 tisíc eur! [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.140737_Col­nici-zhabali-za-pol-roka-tovar-v-hodnote-32-tisic!]Viac sa dozviete TU![/link] Policajti vzali úplatok a priznali sa. [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.140828_Po­mahat-a-chranit-v-Nitre?-Policajni-dostojnici-vzali-uplatok]Viac informácií sa dozviete v TOMTO článku![/link]

Nitra24.sk Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM