Rôzne

Romantika pod nočnou oblohou: V Nitre vás naučia spoznávať súhvezdia

Milovníci netradičných podujatí si prídu na svoje. V Nitre si pripravili zaujímavú akciu, počas ktorej sa naučíme niečo nové.

Ilustračný obrázok k článku Romantika pod nočnou oblohou: V Nitre vás naučia spoznávať súhvezdia
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Spoznávať hviezdnu oblohu a jednotlivé súhvezdia sa môžu naučiť účastníci podujatia, ktoré v piatok večer organizuje Krajské osvetové stredisko (KOS) v Nitre. Zorientovať sa na nočnej oblohe bez ďalekohľadu naučí záujemcov člen Slovenského zväzu astronómov Juraj Pecháč.

Nočné pozorovanie

Účastníci podujatia s názvom Hviezdy potrebujú tmu sa stretnú v piatok o 21.45 h na križovatke ulíc Kmeťova a Golianova v Nitre.

„Potom sa spoločne presunieme do polí smerom k Párovským Hájom, kde budeme na vhodnom tmavom mieste pozorovať nočnú oblohu,“ uviedli organizátori.

Ako pripomenuli, podujatie je určené tým nadšencom astronómie, ktorí sa pozerajú v noci na oblohu posiatu hviezdami bez ďalekohľadu a chcú vedieť, čo vidia. „Pod dohľadom skúseného astronóma sa naučia rozoznávať hviezdy, planéty i umiestnenie súhvezdí na oblohe. V prípade nepriaznivého počasia sa pozorovanie, samozrejme, nebude môcť konať,“ informovalo KOS v Nitre.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM