Správy

Rodičia ostali zaskočení: V Nitre cez prázdniny ZATVORIA viaceré materské školy

Otvorené budú len zberné materské školy, podobne ako počas leta. Dôvodom sú prázdniny školákov, ale aj šetrenie.

Ilustračný obrázok k článku Rodičia ostali zaskočení: V Nitre cez prázdniny ZATVORIA viaceré materské školy
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Školákov čakajú na prelome októbra a novembra jesenné prázdniny. Zatvárať sa v Nitre nebudú len základné školy, ale aj niektoré materské školy.

„Oznamujem rodičom, že počas jesenných prázdnin v dňoch 28.10. (piatok) a 31.10.(pondelok) 2022 bude prevádzka materskej školy prerušená. Zberná materská škola pre prihlásené deti je MŠ Alexyho,“ oznámila rodičom MŠ Beethovenova a oznamy v rovnakom znení majú vyvesené aj ďalšie mestské materské školy.

Podobná situácia je napríklad aj na MŠ Topoľová, ktorá bude tiež zatvorená. Pre prihlásené deti bude otvorená náhradná škôlka na Ľudovíta Okánika 6.

Prečítajte si tiež

Zberné škôlky

Zvyčajne sa pre väčší počet odhlásených detí počas prázdnin vytvárali zberné triedy. Teraz to tak nie je, čo niektorých rodičov prekvapilo.

Mesto však ubezpečuje, že „prevádzka škôlok bude zabezpečená tak, aby rodičia v prípade, že potrebujú počas prázdnin umiestniť dieťa do škôlky, tak mohli urobiť“.

„V každej mestskej časti ostane nejaká škôlka otvorená a rodičia budú o tom informovaní. Nepredpokladáme preto žiadne problémy, keďže každá časť Nitry bude mať fungujúce škôlky, ktorých vzdialenosť od domovskej (kmeňovej) škôlky dieťaťa je prijateľná,“ uviedol hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Ktoré budú otvorené?

„Pre Čermáň a Klokočinu je to MŠ Alexyho, pre Chrenovú a Janíkovce je to MŠ Ľ. Okánika a pre Staré mesto je to MŠ Štefánikova. Okrem toho v jeden deň bude otvorená aj MŠ Staromlynská,“ vymenúva hovorca.

Ako dodal, mesto sa takto rozhodlo otvoriť škôlky hlavne na základe záujmu rodičov o ich služby.

Aký je dôvod?

Rolu zohrala aj snaha o ekonomickosť prevádzky mestských škôlok. „Na to, či ponecháme konkrétnu škôlku otvorenú alebo nie, vplýva viacero faktorov, hlavne záujem rodičov o umiestnenie detí počas prázdnin, a teda počet škôlkarov, ale aj ekonomické faktory súvisiace s energetickými úsporami na budovách,“ dodal hovorca mesta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM