Rastislav Búgel Krimi

Riskantná jazda mladíka (22): Zábava za volantom sa veselo neskončila

Jazda autom na Chrenovej sa neskončila práve najlepšie pre 22-ročného mladíka. Je podozrivý z jazdy pod vplyvom alkoholu. Na aute mu rozbili čelné sklo.

Ilustračný obrázok k článku Riskantná jazda mladíka (22): Zábava za volantom sa veselo neskončila
Foto: Rastislav Búgel

Hliadka mestskej polície spozorovala na Ďumbierskej ulici skupinku štyroch mladých ľudí, ako popíjajú v jednom z odparkovaných áut. Auto bolo zaparkované a motor bol vypnutý. „V čase, keď hliadka prechádzala okolo, muž sediaci na mieste vodiča držal v ruke sklennú fľašu od alkoholu a popíjal z nej. Na neďalekom múriku sedela ďalšia skupinka mládeže v zložení dvoch dievčat a jedného chlapca,“ informuje MsP v Nitre.

Nakoľko nedochádzalo k porušovaniu zákona, pokračovala hliadka v jazde. Skupinku v aute sa však rozhodli naďalej monitorovať. Keď sa o niekoľko minút vracali policajti späť oslovil ich jeden z obyvateľov sídliska. „S vozidlom, v ktorom sa konzumoval alkohol, bola vykonávaná agresívna jazda okolo prevádzky potravín, čím dochádzalo k ohrozovaniu okoloidúcich občanov. Tentoraz, už pre podozrenie zo závažného porušenia verejného poriadku, dvojica mestských policajtov pristavila služobné vozidlo na parkovisku vedľa inkriminovaného vozidla,“ informuje MsP v Nitre.

Z pôvodnej štvorice na mieste našli už iba mladíka, ktorého svedok označil za šoféra auta. „Dvadsaťdvaročný mladík z Horného Pialu sa priznal k tomu, že jazdil s vozidlom okolo potravín a uviedol, že mu neznáma osoba, pravdepodobne zo skupinky mládeže sediacej v blízkosti, hodila do prednej časti vozidla sklenenú fľašu a rozbila mu čelné sklo,“ informuje nitrianska mestská polícia.

Mestskí policajti preto na miesto zavolali príslušníkov PZ SR. „Pre podozrenie z porušenia zákona vo veci jazdy motorovým vozidlom pod vplyvom alkoholu a poškodenia majetku neznámou osobou, si policajti privolali aj posily v podobe výjazdovej skupiny a celú záležitosť prevzali na objasnenie,“ informuje mestská polícia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM