Monika Földešiová Iné športy

Reptrezentanti SR odštartovali v Nitre prípravu, medzi nimi aj Hukel

Už na budúci víkend sa začína nový ročník Európskej ligy, ktorý vyvrcholí domácim turnajom Final Four v košickej Steel Aréne, v septembri sa Slováci predstavia na majstrovstvách Európy v Česku a v Rakúsku a na konci novembra ich čaká kvalifikácia o p

Slovenskí volejbaloví reprezentanti odštartovali v piatok v Nitre prípravu na novú sezónu, v ktorej ich čakajú tri náročné vrcholy. Hlavný tréner Emanuele Zanini privítal na zraze 18 volejbalistov. Až v sobotu večer sa k tímu pripojí univerzál talianskeho klubu Citta di Castello Martin Nemec, ktorý však pre zlomený prst nestihne úvod sezóny. Reprezentanti sa po zraze ubytovali v nitrianskom hoteli Capital.
V Nitre budú reprezentanti trénovať celý týždeň a vo štvrtok 26. mája odchádzajú na úvodné kolo Európskej ligy do rumunskej Konstanci. K brehu Čierneho mora zoberie trénerská dvojica Emanuele Zanini – Marco Fenoglio 12 hráčov. Na domácej palubovke sa prvýkrát v skupinovej fáze Európskej ligy predstavia Slováci 4. a 5. mája, keď privítajú v Nitre v dvoch dueloch Bielorusko. V 5. kole ich 25. a 26. júna čaká v Leviciach Rumunsko a na záver C-skupiny sa Slováci predstavia týždeň pred Final Four už v Steel Aréne proti Turecku (9. a 10. júla).

19-členná nominácia Slovenska na úvodný reprezentačný zraz:
nahrávači: Michal Masný (Delecta Bydgoszcz, Poľ.), Juraj Zaťko (VfB Friedrichshafen, Nem.), Tomáš Hollý (VKP Bratislava)
univerzáli: Martin Nemec (Citta di Castello, Tal.), Milan Bencz (Roma Volley, Tal.), Peter Michalovič (DHL Ostrava, ČR), Luboš Kostoláni (Zlín, ČR)
smečiari: Lukáš Diviš st. (Jastrzebie Wegiel, Poľ.), Martin Sopko st. (Delecta Bydgoszcz, Poľ.), Štefan Chrtiansky (Hypo Tirol Innsbruck, Rak.), Marek Mikula (DHL Ostrava), Róbert Hupka (Generali Haching, Nem.)
blokári: Emanuel Kohút (Latina, Tal.), Tomáš Kmeť (Generali Haching, Nem.), Július Šabo (Padova, Tal.), Tibor Filo (Rottenburg, Nem.), Matej Hukel (STU Bratislava)
liberá: Roman Ondrušek (Dunkerque, Fr.), Matej Kubš (VKP Bratislava)

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM