Rastislav Búgel Samospráva

Renovácie a novinky: Aká bude vianočná výzdoba v Nitre?

Vianočné mestečko na Svätoplukovom námestí už začína získavať finálnu podobu. Pozreli sme sa, aká bude vianočná výzdoba v centre mesta tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Renovácie a novinky: Aká bude vianočná výzdoba v Nitre?
Foto: Rastislav Búgel

Už od piatka 15. novembra stojí na Svätoplukovom námestí vianočný stromček. Je vysoký približne 15 metrov a stojí na svojom tradičnom mieste uprostred pripravovaného vianočného mestečka. V rovnakom čase pribudol vianočný stromček aj na Klokočine pred obchodným domom Sandokan. „Smrek, ktorý je na Klokočine je z Čermáňa a má cca 10 metrov,“ informuje Andrej Jančovič z MsÚ v Nitre.

Rovnaká výzdoba

„Vianočná výzdoba pešej zóny bude rovnaká ako vlani,“ informuje Jančovič. Tešiť sa tak môžeme na svetelnú „nočnú oblohu,“ svetelné gule a podobne. Vstup do vianočného mestečka bude tvoriť svietiaca brána.

Počet stánkov sa nezmení

Vianočná výzdoba na stánkoch tvoriacich mestečko prejde renováciou. „Renováciou prejde len výzdoba stánkov vo vianočnom mestečku. Je už stará a má vysokú spotrebu,“ prezrádza Andrej Jančovič. Počet stánkov by sa meniť nemal. Tešiť sa tak môžeme na približne 30 stánkov s občerstvením a vianočným tovarom. Vianočné mestečko však možno bude zdobiť jedna novinka. „Na námestí by mala pribudnúť aj ďalšia novinka – veľký adventný veniec z dreva,“ prezradil Jančovič z MsÚ v Nitre.

O vianočnom programe sme písali v článku – Ohňostroj, Mikuláš a sprievod: Čo všetko nás tento rok čaká vo vianočnom mestečku?

Vianočný stromček
14
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Vianočný stromček
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM