Rastislav Búgel Hokej

Rekonštrukcie na hokejovom štadióne s obmedzeniami: Stihnú dokončiť iba šatne!

Nitrianski diváci sa tešili na zveľadenie svojho hokejového stánku. Niektoré veci sa však skomplikovali. Rekonštrukciou prechádzajú iba mládežnícke šatne.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcie na hokejovom štadióne s obmedzeniami: Stihnú dokončiť iba šatne!
Foto: Rastislav Búgel

Nitriansky hokejový zimný štadión, domovské miesto extraligistu HK Nitra, by si zaslúžil rekonštrukciu. Tá aj bola po ukončení „striebornej“ sezóny prisľúbená. Všetko však nabralo iný smer, a tak sa nových mantinelov a ďalších sľúbených vecí tak skoro nedočkáme.

Mládežnícka kabína

Dotáciu na rekonštrukciu dostalo mesto Nitra. To musí na každú plánovanú vec vypísať verejnú súťaž. To spomalilo priebeh rekonštrukcie zimného štadióna. „Po dohode s mestom sme sa pustili aspoň do rekonštrukcie mládežníckych kabín. To financuje klub v spolupráci s mestom, ktoré nám vyčlenilo určitú sumu svojich peňazí. Chceme to dokončiť tak, aby boli nové kabíny do začiatku sezóny hotové,“ povedal Ján Plandora pre klubový web.

Až po sezóne

Ako povedal riaditeľ klubu, ostatné veci sú vo verejnej súťaži a čakať sa musí na realizátora. „Ide o novú vonkajšiu fasádu a výmenu presklených stien. Týka sa to aj úprav okolo ľadovej plochy, takisto určitých požiarnych vecí, ktoré musíme na štadióne vyriešiť. V pláne je aj výmena mantinelov a plexiskiel. Tieto veci budeme meniť po skončení tejto sezóny. Možno ak bude priaznivé počasie a bude už v septembri známy realizátor rekonštrukčných prác, dalo by sa v priebehu septembra, októbra začať s prácami na vonkajšej fasáde,“ povedal pre klubový web Plandora. Ako pripomenul, interiérové práce začnú určite až po sezóne. Financie z dotácie sa musia použiť najneskôr do 30.júna 2015.

Foto : ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM