Rastislav Búgel Samospráva

Rekonštrukcia Spojenej školy vrcholí: Začiatok školského roka neovplyvnia

Študenti strednej Spojenej školy na Slančíkovej ulici v Nitre sa po prázdninách vrátia do vynovenej školy, ktorá prešla počas prázdnin poslednou fázou rekonštrukcie.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia Spojenej školy vrcholí: Začiatok školského roka neovplyvnia
Zdroj: TASR

Oprava vyše 50-ročnej budovy sa začala ešte vlani, v týchto dňoch záverečné stavebné práce vrcholia. Celkové náklady dosiahli tri milióny eur.

„Dá sa povedať, že celý vonkajší plášť sa postavil prakticky odznova. To znamená, že sa staré múry kompletne zhodili a zostali len nosné časti. Celé sa to vymurovalo nanovo, osadili sa nové okná, fasáda sa zatepľuje, robí sa kúrenie, vodovody v triedach a ďalšie práce,“ hovorí riaditeľ školy Jaroslav Maček.

Spojenú školu v Nitre tvorí okrem potravinárskej priemyslovky aj Hotelová akadémia a Športové gymnázium. S viac ako 1100 študentmi patrí k najväčším stredným školám v Nitrianskom kraji. Aj preto je podľa Mačeka dôležité, aby sa stavebné práce skončili včas a neobmedzili začiatok školského roka. „V septembri musíme už naplno fungovať. Aby sa všetko stihlo, pracovali tu počas leta dva žeriavy a každý deň niekoľko desiatok robotníkov. Predpokladám, že skutočne do 5. septembra budeme hotoví. Už sa zatepľuje, takže fasáda bude hotová. Samozrejme, že pokračuje rekonštrukcia v triedach. Robia sa toalety, šatne a ďalšie práce. Je tam toho ešte dosť, ale všetko ide podľa harmonogramu, takže dúfame, že školský rok začneme naozaj načas,“ hovorí Maček.

Rekonštrukcia Spojenej školy vrcholí: Začiatok školského roka neovplyvnia
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM