Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Na horúce teploty zabudnime, oslavujú Milice i držiteľ Oscara

Horúce letné počasie je nateraz minulosťou, v stredu 17. augusta nám na náladu zahrá narodeninová oslávenkyňa Belinda Carlisle.

Počasie pripomínajúce jeseň

Slovenský meteorologický ústav informuje, že nás v stredu čaká oblačno, miestami prechodne zmenšená oblačnosť, vyskytnúť sa môžu aj prehánky alebo dážď, a ojedinele aj búrky. Denné teplotné maximá vystúpia na 17 až 22 stupňov, v južnej polovici západného a stredného Slovenska bude okolo 24 st. Zafúka slabý, na juhozápade a juhovýchode prevažne severný vietor rýchlosťou do 5 m/s (20 km/h).

SÚŤAŽ: Získajte kameru, špičkový mobil či okuliare na virtuálnu realitu. Stačí 1 fotka

Blahoželáme Miliciam

Južnoslovanské ženské meno Milica znamená milá, milovaná. U nás je využívané len sporadicky. Jeho nositeľky sú smelé, nebojácne, ctižiadostivé, vedia čo chcú a povinnosti vykonávajú svedomito. Milice sú aj zmyselné, nápadité, plné fantázie, sú silné fyzicky aj psychicky.

Zo známych osobností tohto mena si spomíname na Milicu Rakičovú, len trojročné dievčatko, ktoré zahynulo pri bombardovaní časti Srbska jednotkami NATO.

Pohľad do minulosti

V roku 1916 zomrel spisovateľ, literárny kritik a organizátor kultúrneho a politického života SVETOZÁR HURBAN VAJANSKÝ. V 1941 sa pre zmenu narodil KAROL SPIŠÁK, ktorý ako herec stvárnil množstvo nezabudnuteľných postáv vo filmoch Balada o siedmich obesených, Kosenie jastrabej lúky, Pavilón šeliem. Z pozície režiséra sa preslávil filmami Adam Šangala, V tieni vlkov a Pomsta starej dámy.

O dva roky neskôr uzrel svetlo sveta známy americký herec a režisér ROBERT DE NIRO ocenený Oscarom za postavu Vita Corleoneho vo filme Krstný otec II. a rovnako aj za postavu boxera La Motta vo filme Zúriaci býk. V 1960 sa narodil herec SEAN PENN (Carlitova cesta, U-Turn, Tajomná rieka, 21 gramov). O šesť rokov neskôr je tu prvý deň režiséra FILIPA RENČA, ktorý sa preslávil filmami Rebelové či Román pro ženy.

V 1978 sa uskutočnil prvý prelet balónom ponad Atlantický oceán. Posádka Double Eagle II. pristála po šiestich dňoch letu z Presque Island na východnom pobreží USA vo francúzskom Évreux.

PREČÍTAJTE SI: Dajte si chlebíček! Neodmysliteľné pohostenie patrí na oslavy a naše stoly sto rokov

Na náladu

Sedemnásty augustový deň oslavuje aj BELINDA CARLISLE, konkrétne 58. narodeniny. Speváčka a skladateľka z USA začínala ako hráčka na bicie v kapele The Germs, neskôr pokračovala v dievčenskej rockovej formácii The Go-Go's.

My si hráme pieseň z jej sólovej kariéry. Heaven Is A Place On Earth viedla na jeseň 1987 americký aj anglický rebríček.

Belinda Carlisle - Heaven Is A Place On Earth
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM