Správy

Rana pre vysokoškolákov: Študenti SPU v Nitre sa budú opäť učiť z domu

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre zatvára svoje brány. Výučba bude prebiehať na diaľku.

Ilustračný obrázok k článku Rana pre vysokoškolákov: Študenti SPU v Nitre sa budú opäť učiť z domu
Zdroj: TASR

Zmena v organizácii štúdia sa týka vysokoškolákov na I. a II. stupni. Vzdelávanie na III. stupni štúdia v dennej forme bude pokračovať prezenčne.

Informuje o tom SPU v Nitre na sociálnej sieti. Ako uvádza univerzita, dôvodom zmien je zaradenie okresu Nitra do 2. stupňa ohrozenia (bordová farba).

Do odvolania

„Od 3. 11. 2021 až do odvolania bude prebiehať výučba (prednášky aj cvičenia) dištančnou metódou u študentov na I. a II. stupni štúdia. Výnimku z tohto režimu môže nariadiť dekan príslušnej fakulty pri študijných programoch s vysokým podielom nevyhnutnej prezenčnej metódy vzdelávania. Vzdelávanie počas tejto výnimky prebieha v režime OTP,“ uvádza SPU v Nitre.

Prečítajte si tiež

Prax v režime OTP

Prax študentov bude prebiehať prezenčne v režime „OTP“. „V okresoch zaradených do 3. stupňa ohrozenia bude prax pozastavená do odvolania,“ dodáva univerzita.

V prípade praxe alebo povolenej prezenčnej výučby na výnimku dekana, musia študenti I. a II. stupňa štúdia predložiť učiteľovi alebo zamestnancovi doklad o plnom očkovaní (potvrdenie o očkovaní proti ochoreniu COVID-19, COVID pas), negatívny výsledok testu, nie starší ako 48 hodín – AG test, alebo 72 hodín RT-PCR test alebo potvrdenie o prekonaní ochorenia COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM