Monika Földešiová Rôzne

Radary číhajú už takmer všade

Vodiči jazdiaci v Nitre si musia od minulého týždňa dávať väčší pozor na cestách. Mesto i polícia im začínajú dýchať na chrbát a kontrolovať prekročenie najvyššej povolenej rýchlosti.

V rôznych častiach mesta Nitra pribudli v priebehu posledných týždňov digitálne merače rýchlosti. Osadené boli Mestom Nitra a spoločnosťou Granvia Construction, a.s., ktorá realizuje dostavbu rýchlostnej cesty R1. Tá zabezpečila merače v prvom rade na tých komunikáciách, na ktorých je zintenzívnená nákladná doprava kvôli dostavbe južného obchvatu. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru Boženy Bruchterovej boli jednotlivé lokality vyberané aj na základe podnetov občanov, do úvahy sa brali aj iné dopravné okolnosti, napr. zvýšené riziko nehodovosti. Bruchterová však upozorňuje, že „radary majú výhradne informatívny charakter a aj naďalej bude do predmetných lokalít orientovaný výkon služby“. Momentálne rokuje Okresný dopravný inšpektorát so zúčastnenými subjektmi aj o zasadení ďalších radarov, to je však zatiaľ len v štádiu vývoja.

Mesto Nitra osadilo 5 digitálnych radarov na nasledujúcich miestach: Dlhá ul. smer Janíkovce, Dolnočermánska, Hydinárska, Dolnozoborská, Hanulova.

Granvia Construction 13 radarov: V obciach Tekovské Nemce, Čaradice, Pohranice, Zlaté Moravce, Beladice a Hosťová. V Nitre Dlhá ul. smer Centrum, Tr. A. Hlinku, Cabajská, Trnavská.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM