Monika Földešiová Rôzne

Punč od Maltézskych rytierov

Členovia Zboru dobrovoľníkov Zvrchovaného vojenského a špitálneho rádu sv. Jána z Jeruzalema, Rhodosu a Malty, ktorí pôsobia najmä v Nitre, pozývajú verejnosť na charitatívny vianočný Maltézsky punč.

Ten budú podávať vo svojom stánku vo Vianočnom mestečku na Svätoplukovom námestí v Nitre od 9. do 11.decembra od 9:00 do 20.00 h. Výťažok z predaja poskytnú v plnej výške Hospicu – domu pokoja a zmieru u Bernadetky v Nitre, ktoré zriadila Diecézna charita so zameraním na poskytovanie paliatívnej starostlivosti zomierajúcim pacientom. Nad týmto zariadením držia Maltézski rytieri v Nitre patronát v duchu svojho poslania – pomáhať postihnutým, chorým a trpiacim.

Popri podávaní vianočného punču sa verejnosť bude môcť prostredníctvom propagačných materiálov zoznámiť s históriou, poslaním a aktivitami členov rádu v minulosti i súčasnosti v zahraničí a zvlášť na Slovensku, kde postupne rozbieha svoju činnosť Zbor dobrovoľníkov rádu. V piatok 9. decembra 2011 bude pri stánku osobne prítomný aj veľvyslanec Maltézskeho rádu na Slovensku J.Ex. Francis Martin O´ Donnell, ktorého o 15:00 h príjme v priestoroch Mestského úradu aj primátor Nitry Jozef Dvonč. V piatok i v sobotu, vždy o 16:30 h, vystúpia zástupcovia Maltézskeho rádu vo Vianočnom mestečku na pódiu s verejnou prezentáciou o svojich aktivitách a poslaní rádu.

Maltézski rytieri svojou aktivitou chcú vstúpiť do povedomia verejnosti a vzbudiť záujem spoločnosti o dobrovoľníctvo, solidaritu a súcit s chudobnými, chorými a trpiacimi, ktorým nezištne venujú svoj čas, prostriedky a schopnosti po celom svete. Popri množstve charitatívnych aktivít, ktoré sa uskutočňujú v predvianočnom čase, bude aktivita rytierov a dobrovoľníkov Maltézskeho rádu výnimočná tým, že bude upriamovať pozornosť návštevníkov a darcov pri stánku na ľudí, ktorí končia svoju pozemskú púť v nitrianskom hospici, často v bolestiach, či strachu zo smrti.

TK KBS

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM