Monika Földešiová Rôzne

Psičkárov čakajú mastné pokuty

Mestské zastupiteľstvo prijalo nové všeobecne záväzné nariadenie, ktorým sa menia podmienky pre majiteľov štvornohých miláčikov.

Až 165 eur môže majiteľ dostať za to, že jeho pes bude voľne pobehovať na miestach, kde to nie je povolené, teda nebude na vôdzke. Ide predovšetkým o mestský Park na Sihoti, kam môžete so psom vstúpiť len s vôdzkou. Výnimkou je Kalvária a priestor v okolí Misijného domu, a tiež nový Park pod Borinou na Klokočine, ktorý otvorili túto nedeľu. V týchto dvoch prípadoch platí úplný zákaz vstupu psov. Ten zahŕňa aj vstup na akékoľvek detské ihrisko. Ďalej poslanci určili plemená psov, ktoré musia mať povinne mäkký – kožený náhubok. Toto sa dotýka aj každého psa, ktorý má v kohútiku viac ako 50 cm. Nedodržanie tohto nariadenia vás môže stáť 30 eur.

Mesto tiež vyčlenilo výbehy pre voľný pohyb psov. Tie sa nachádzajú na Kmeťovej, Pražskej, Kmeťova – Murániho ul, na Parkovom nábreží, Tr. A. Hlinku a na Vihorlatskej.

„Psia“ problematika včerajšie zasadnutie poriadne rozvírila. Okrem poslanca Františka Hollého, ktorý navrhoval riešiť aj problematiku močenia, poslancov pobavil aj ich najstarší kolega Ivan Gavalovič. „Takáto zver bez vôdzky dobehne klusajúceho bežca a už je prilepená na jeho adidaskách. Mesto nemôže čakať, že pes niekoho rozhryzne napoly“, vysvetlil s vážnou tvárou Gavalovič.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM