Monika Földešiová Rôzne

Prví finalisti Kinderiády sú už známi

Podľa slov organizátorky súťaže Lenky Lendackej získali víťazstvo vďaka vyrovnaným výkonom všetkých ôsmich členov družstva v individuálnych disciplínach.

Víťazmi nitrianskeho regionálneho kola celoslovenských detských pretekov Kinderiáda sa stali žiaci zo Základnej školy (ZŠ) Hollého z Topoľčian. Na druhom mieste skončila ZŠ Topoľová z Nitry a tretie miesto obsadili žiaci ZŠ Školská zo Svätého Petra. Tieto tri školy tak postúpia do celoslovenského finále, ktoré sa bude konať na budúci rok v Bratislave.

Preteky v Nitre boli otváracím regionálnym kolom šiesteho ročníka Kinderiády. Na atletickom štadióne Stavbár súťažili žiaci druhých až piatych ročníkov z 30 škôl z celého Nitrianskeho kraja. Osemčlenné družstvá pretekali v behu na 60 metrov, v zmiešanej štafete, v skoku do diaľky a v hode kriketovou a medicinbalovou loptou. „V priebehu nasledujúcich mesiacov sa uskutoční ešte sedem regionálnych kôl, z ktorých sa tri víťazné družstvá stretnú vo finále. Tu budú súťažiť o finančné ceny v hodnote takmer 5000 eur, ktoré sú určené na nákup športových potrieb, prípadne na rozvoj športových aktivít,“ uviedla Lendacká. Ako dodala, v priebehu šiestich ročníkov Kinderiády sa do atletického zápolenia zapojilo približne 7000 detí z viac ako 900 škôl. Odbornú záštitu nad podujatím má Slovenský atletický zväz.

zdroj, foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM