Kultúra

Prvé INFO poteší: Aké bude LETO na Nitrianskom hrade?

Kultúrou by mala tento rok ožiť aj dominanta mesta pod Zoborom. Plány Nitrianskeho hradu na letnú sezónu vás potešia.

Ilustračný obrázok k článku Prvé INFO poteší: Aké bude LETO na Nitrianskom hrade?
Zdroj: Zuzana Balenčin

Mnohé kultúrne akcie i poriadne otvorenie turistickej sezóny prekazila pandémia. Organizátori však svoje plány nezahodili. Spestriť návštevníkom leto plánuje aj Nitriansky hrad.

Aké bude leto?

„Minulý rok sme v lete na pravidelnej báze usporadúvali večery so živou hudbou, tento rok sme na projekt žiadali podporu z dotácií Mesta Nitry, zatiaľ nevieme, ako nám žiadosť o dotáciu dopadla. Aj v prípade podpory, neplánujeme tak robiť na pravidelnej báze, ale vytypujeme niekoľko zaujímavých dátumov, kedy tento zážitok verejnosti ponúkneme,“ prezradila riaditeľka Diecézneho múzea Veronika Pleštinská.

Nitriansky hrad aj tento rok siahne po overených spoluprácach. Tešiť sa môžu aj milovníci dobrého vína.

„Plánujeme aj spoluprácu s Nitrianskou organizáciu cestovného ruchu, aj v minulom roku vďaka nim znela u nás živá hudba, tento rok uvažujeme nad ochutnávkou regionálnych vín,“ priblížila plány riaditeľka múzea.

Viac správ z kultúry

Koncerty aj kino

Tešiť sa môžete aj na letný program. Okrem chuťových pohárikov by sa mohli dočkať aj milovníci filmov či hudby. Čo v ňom určite nebude chýbať?

„Áno, program pripravujeme. Určite budeme premietať. Sme v rokovaní aj s niekoľkými hudobnými zoskupeniami. Program sa aktuálne sumarizuje a verím, že ho čoskoro zverejníme,“ potešila na záver Veronika Pleštinská, riaditeľka Diecézneho múzea Nitrianskeho biskupstva.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie novinky

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM