Rastislav Búgel Iné športy

Prvé hokejbalové finále bolo poriadne dramatické: O víťazovi rozhodli až nájazdy!

Nitrianski Rytieri cestovali v prvom zápase finálovej série na ihrisko LG AZhokej Bratislava. Úvodný zápas série o titul majstra Slovenska priniesol poriadne napínavé chvíle.

Ilustračný obrázok k článku Prvé hokejbalové finále bolo poriadne dramatické: O víťazovi rozhodli až nájazdy!
Foto: Rastislav Búgel

Víťaz základnej časti extraligy – LG AZhokej Bratislava a tretí tím po základnej časti – HBK Nitrianski Rytieri Nitry sa prebojovali až do samého finále. Rytieri počas prvého zápasu cestovali na ihrisko súpera.

Všetko nasvedčuje tomu, že séria bude poriadne vyrovnaná. Svedčil o tom aj priebeh prvého finálového zápasu. Ani jeden tím nechcel predať svoju kožu lacno. Už prvé dve tretiny priniesli poriadne napínavý hokejbal, no približne dve stovky divákov gól nevideli.

Tie prišli až v samom závere. Veď len posledná tretina riadneho hracieho času priniesla rovno štyri presné zásahy. O dva sa postaral domáci Takáč, na nitrianskej strane kontrovali Ecker a Kollár. Za stavu 2:2 po riadnom hracom čase tak nasledovalo predĺženie. V ňom sme sa gólu nedočkali a tak museli prísť na rad samostatné nájazdy. V nich mali viac šťastia Rytieri a zásluhou König Nitra uchmatla vedenie v sérii, v ktorej spoznáme majstra Slovenska.

LG AZhokej Bratislava – HBK Nitrianski Rytieri Nitra (0:0, 0:0, 2:2, 0:0, 0:1)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM