Rastislav Búgel Samospráva

Prudký vietor spôsobuje problémy: Vyvrátil stromy a zrušil futbal

Prudký vietor od štvrtka sužuje celé Slovensko. Nevyhol sa ani Nitre. V meste pod Zoborom dokonca vyvracal stromy.

Ilustračný obrázok k článku Prudký vietor spôsobuje problémy: Vyvrátil stromy a zrušil futbal
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Meteorológovia vydali pre celé Slovensko výstrahy pred prudkým vetrom. Varovanie v Nitre trvá do piatka do 18:00 hodiny. Jedná sa o výstrahu druhého stupňa. Vietor o rýchlosti do 90 km/h spôsoboval problémy chodcom aj vodičom. „Táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká,“ informoval portál SHMÚ.

Vyvrátené stromy

Chodníky v meste sú doslova posiate popadanými konármi. Silný vietor láme oslabené vetvy stromov. Za obeť mu padlo aj niekoľko stromov. V mestskom parku, neďaleko PKO vyvrátilo jeden strom aj s koreňmi. Pôda s plytkým koreňovým systémom nevydržala nápor prudkého vetra. Pri vyvrátení stromu korene poškodili aj priľahlý chodník. Ten je posunutý o niekoľko desiatok centimetrov nahor.

Pre počasie odložili futbal

Nepriaznivé počasie zapríčinilo aj zrušenie futbalových stretnutí počas víkendu. Informoval o tom portál Západoslovenského futbalového zväzu. „Keď sme zvážili všetky aspekty, rozhodli sme sa dnes ráno, že celé víkendové kolo v našich súťažiach dospelých aj mládeže odložíme, náhradný termín bude stanovený dodatočne,” uviedol predseda Západoslovenského futbalového zväzu Ladislav Gádoši. Dôvodom je nepriaznivé počasie. "ŠTK vzhľadom k mimoriadne nepriaznivému počasiu, prihliadnuc na možné zdravotné riziká hráčov a funkcionárov zabezpečujúcich futbalové stretnutia, ako aj k možným ekonomickým dôsledkom ROZHODLA STRETNUTIA, KTORÉ SA MALI ODOHRAŤ V DŇOCH 16. – 17.3.2013 ODLO­ŽIŤ,“ informuje stránka futbalového zväzu.

Rozhodnutie sa týka týchto zápasov:

17. kolo MR-Z dospelých a dorastu

IV. liga dospelých a dorastu

V. liga dospelých a dorastu

16. kolo I liga MŽ A1B

16. kolo II liga SŽ 1 MŽ

Vyvrátený strom
10
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM