Správy

Pripravovaná reforma má ohroziť niekoľko nemocníc v kraji: Župa je PROTI!

Pripravovaná reforma rezortu zdravotníctva má priniesť optimalizáciu siete nemocníc. Župný lekár hovorí o troch, ktoré majú byť ohrozené.

Ilustračný obrázok k článku Pripravovaná reforma má ohroziť niekoľko nemocníc v kraji: Župa je PROTI!
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) nesúhlasí s optimalizáciou siete nemocníc, s ktorou počíta pripravovaná reforma Ministerstva zdravotníctva SR.

Ohrozené nemocnice

Podľa vedenia NSK i krajských poslancov by zmena štatútov nemocníc znamenala výrazné obmedzenie dostupnej zdravotnej starostlivosti v regióne.

Poslanci krajského zastupiteľstva i lekár NSK Ľubomír Ševčík pripomenuli, že NSK v minulosti už na návrh ministerstva zdravotníctva dvakrát optimalizoval nemocničnú sieť.

„Zrušil na svojom území dve nemocnice. V rámci pripravovanej reformy by boli podľa medializovaných informácií ohrozené najmä nemocnice v Komárne, Zlatých Moravciach a Šahách,“ uviedol Ševčík.

Prečítajte si tiež

Komunikácia s ministerstvom

Krajský lekár i predseda NSK Milan Belica trvajú na zachovaní štatútov súčasnej siete nemocníc v NSK.

„A to aj vzhľadom k možnému opakovaniu sa epidémie COVID-19 a zabezpečeniu dostupnosti poskytovania kvalitnej ústavnej zdravotnej starostlivosti,“ zdôraznil Ševčík.

NSK je podľa jeho slov pripravený komunikovať s ministerstvom zdravotníctva. „Chceme dosiahnuť, aby sa reforma siete nemocníc uskutočnila najmä v súlade so zabezpečením dostupnej ústavnej zdravotnej starostlivosti pre obyvateľov NSK, aj s prihliadnutím na už vykonané reformy v rámci kraja,“ dodal Ševčík.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé čítanie

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM