Aktualizované Správy Samospráva

Primátor sa pochválil úspechom: Nitra získala ocenenie Zlaté vedro

Nitrianska radnica sa môže pochváliť úspechom. Spomedzi miest nad 20 000 obyvateľov dosiahla najlepšie výsledky v riešení podnetov od obyvateľov.

Ilustračný obrázok k článku Primátor sa pochválil úspechom: Nitra získala ocenenie Zlaté vedro
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

V pondelok 27. septembra sa v Bratislave konalo odovzdávanie ocenení najlepším samosprávam za rok 2020 v oblasti riešenia podnetov a komunikácie cez portál Odkaz pre starostu.

Nitra získala za riešenie podnetov prvé miesto.

Ocenenie si prevzal primátor Marek Hattas, ktorý sa s úspechom pochválil na sociálnej sieti.

„V riešení podnetov obyvateľov na odkazprestarostu.sk za rok 2020 sme v kategórii samospráv nad 20 000 obyvateľov získali prvé miesto,“ oznámil primátor Marek Hattas.

Podľa poradcu pre komunikáciu Henricha Vargu, dostala Nitra celkové skóre 214%, pričom 100% je údaj pre hypotetickú priemernú samosprávu.  

Koľko podnetov sa vyriešilo?

Ako prezradil poradca pre komunikáciu Henrich Varga, mesto Nitra v minulom roku zaznamenalo na portáli Odkaz pre starostu celkovo 1 076 podnetov, vyriešených bolo 572.

Ako dodal, v riešení je 466 a uzavretých 38 podnetov.

Prečítajte si tiež

Ocenenia odovzdáva každoročne Inštitút SGI, ktorý nehodnotí len pomer vyriešených podnetov, ale zohľadňujeme aj ich náročnosť a zároveň aj celkový počet podnetov, ktoré samosprávy museli riešiť.

„Obrovská vďaka obyvateľom, administrátorom, poslancom a našim zamestnancom. Pevne verím, že do budúcna vyriešime ešte viac podnetov a naše mesto bude o to čistejšie a krajšie,“ dodal nitriansky primátor.

Čo treba zlepšiť?

Odkaz pre starostu má na Mestskom úrade v Nitre na starosti Mária Cok Steinemannová. Podľa jej slov je napriek prvému miestu stále obrovský priestor na zlepšovanie.

„Ide hlavne o spôsob akým odpovedáme občanom na podnety. Ak sa nám podarí správne motivovať viac kolegov z úradu a mestských firiem, budeme v poskytovaní tejto služby ešte úspešnejší,“ hovorí Cok Steinemannová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

V riešení podnetov obyvateľov na odkazprestarostu.sk za rok 2020 sme v kategórii samospráv nad 20.000 obyvateľov získali...

Posted by Marek Hattas - primátor Nitry on Monday, September 27, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM