Monika Földešiová Rôzne

Prihláste sa so svojím vozidlom

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre informuje o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách.

Novela zákona č. 725/2004 Z. z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách, ktorá začala platiť od 1. septembra 2009 stanovuje, že všetky vozidlá kategórie L, M, N, O, T, C, R, Ps a Ls (vrátane všetkých motocyklov, traktorov, pracovných strojov samohybných, snežných skútrov a podobne), ktoré neboli prihlásené do evidencie vozidiel a mali vydané technické osvedčenie vozidla, musia byť do konca roka 2012 prihlásené do evidencie vozidiel pokiaľ sa majú prevádzkovať v cestnej premávke po 1. januári 2013 [§ 112b ods. 2 zákona č. 725/2004 Z. z. v znení neskorších predpisov].

Prevádzkovateľ takéhoto vozidla si na príslušnom obvodnom úrade pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie musí požiadať o vydanie osvedčenia o evidencii.

Osvedčenie o evidencii možno vydať iba vozidlu, ktorému bolo udelené typové schválenie ES, typové schválenie alebo iné schválenie na prevádzku v premávke na pozemných komunikáciách v Slovenskej republike a malo vydané technické osvedčenie vozidla.

Až po vydaní osvedčenia o evidencii obvodným úradom pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie, si prevádzkovateľ vozidla požiada na orgáne Policajného zboru o prihlásenie vozidla do evidencie vozidiel, kde mu bude pridelené evidenčné číslo vozidla spolu s tabuľkou s evidenčným číslom.

Zdroj: KR PZ v Nitre

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM