Rastislav Búgel Hokej

Finálový sen Nitry sa rozplynul: Košice prvým finalistom

Nitrianska cesta za postupom ostala zahataná. Košice potvrdili rolu favorita a v piatom semifinálovom zápase rozhodli o svojom postupe.

Ilustračný obrázok k článku Finálový sen Nitry sa rozplynul: Košice prvým finalistom

Len menej ako pol minúty potrebovali košickí hokejisti na otvorenie gólového účtu. Po 26 sekundách hry dvíhali domáci ruky nad hlavu. Z veľkého uhla vyskúšal vystreliť Jenčík a Hollému puk prepadol za bránkovú čiaru. Košická radosť však netrvala dlho. O minútu neskôr sa na opačnej strane presadil Mašlonka. Nitrania sa dostali do prečíslenia dvaja proti jednému. Mašlonka prihrával Hrnkovi. Jeho zakončenie však ovocie neprinieslo. Až následná dorážka Mašlonku bola úspešná a Nitra dorovnala priebežný stav stretnutia. Následne sa striedali vylúčenia na oboch stranách. Pokračovalo sa v nervóznej hre. Viac z nej mali hosťujúci hokejisti, pre ktorých je piate semifinálové stretnutie existenčným zápasom. Minútu aj štvrť pred koncom prvej tretiny využil krátku presilovú hru o dvoch hráčov domáci Dušan Pašek. Marcinko poslal puk popred hosťujúceho brankára a Pašek premenil do odkrytej brány.

Gólová smršť Košíc

Košice sa lepšie dostali aj do druhej tretiny zápasu. Marek Slovák tvrdou strelou prestrelil nitriansku obranu. Už o niekoľko sekúnd zvyšovali Košice na rozdiel troch gólov. Haščák prihral z vlastnej obrany na Jenčíka a ten sa presadil. Antonín Stavjaňa počas oddychového času prehovoril svojim zverencom do duše. Hollého v bráne vystriedal Marek Laco. Nitriansku obranu vyškolil v priebehu minúty aj ďalší útok Košíc. Marek Slovkák doklepával do nitrianskej bránky a bolo vymaľované. Päť minút do konca prostrednej časti zápasu znižoval na rozdiel troch gólov Tománek. Po výmene puku s Jozefom Stumpelom sa dostal pred Hylákovu bránu a nezaváhal.

Koniec nádejám

V poslednej časti zápasu Košičania vsadili na obranný hokej. Nitra ukázala niekoľko sľubných šancí, no ani jedna sa nedostala za Hylákov chrbát. Hosťujúci hokejisti sa nemienili zmieriť s nepriaznivým stavom. Búšili do košickej obrany dlhé minúty. Nitra mala v desiatej minúte tretej tretiny šancu na skorigovanie výsledku. Vylúčenie Haščáka však pozorná košická obrana dokázala ustáť. V 53. minúte zápasu nasledovala rana Nitry. Roman Tománek potvrdil svoje dobré meno. Vo vlastnom oslabení znížil na rozdiel dvoch gólov vo vlastnom oslabení. Košice pohodlne kontrolovali vedenie. Novákov trest koncom zápasu neveštil nič dobré. Necelú minútu pred koncom bol nitriansky osud spečatený. Šiesty puk do brány hostí pridal Martin Štrbák. (6:3)

Prvým finalistom sa tak za stavu 4:1 na zápasy stali Košice.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM