Kultúra

Prichádza obľúbená Noc divadiel: Aký PROGRAM si užijeme v Nitre?

Tohtoročná Noc divadiel zavíta do viac ako dvoch desiatok slovenských miest a Nitra nebude výnimkou.

Ilustračný obrázok k článku Prichádza obľúbená Noc divadiel: Aký PROGRAM si užijeme v Nitre?
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Tretia novembrová sobota bude na Slovensku opäť patriť Noci divadiel. Dvere divadelných stánkov, kultúrnych centier a priestorov otvorí 19. novembra v poradí 13. ročník podujatia, ktorý prinesie výnimočné predstavenia, stretnutia s hercami či iné netradičné zážitky.

Do podujatia sa zapojí 23 slovenských miest a vyše 50 súborov, kultúrnych inštitúcií a umeleckých škôl. Témou celoslovenského podujatia európskeho významu je „Vojna nemá ľudskú tvár“. Noc divadiel už tradične zavíta aj do Nitry. Na čo všetko sa môžeme tešiť?

Program v najväčšom divadle

Bohatý program pripravuje Divadlo Andreja Bagara. „Súčasťou tohtoročného programu Noci divadiel v DAB bude na úvod už tradične odhalenie nových mien osobností nášho divadla na Stene slávy, program bude pokračovať na Veľkej sále predstavením novej inscenácie ROZSOBÁŠE v réžii Matúša Bachynca a na záver Noci divadiel nás čaká prvý z pripravovanej série diskusných večerov KREHKÁ IDENTITA venovaných rôznym spoločenským témam o našej súčasnosti aj minulosti s presahom k inscenáciám premiérovo uvedeným v sezóne 22/23. Počas Noci divadiel bude diskusný večer KREHKÁ IDENTITA venovaný témam, ktoré otvára inscenácia ROZSOBÁŠE a jeho súčasťou budú nielen zaujímaví hostia, ale tiež hudobný program,“ informuje divadlo.

Program:

STENA SLÁVY – vstup voľný
17.00 – 17.30 hod., foyer DAB v Nitre

ROZSOBÁŠE – vstup so zakúpenou vstupenkou
17.30 – 20.30 hod., Veľká sála DAB v Nitre

KREHKÁ IDENTITA: ROZSOBÁŠE alebo Prečo sa Timrava nevydala? – vstup voľný
20.30 – 22.00 hod., Štúdio DAB v Nitre

Prečítajte si tiež

Čo nás ešte čaká?

Svojou troškou prispeje aj Súkromná základná umelecká škola Tralaškola na Ďurkovej 18. Na 19. novembra pripravila niekoľko zaujímavých inscenácií.

O 15.00 pripravila predstavenie s názvom Šípková Ruženka?. O 16.30 si budeme môcť pozrieť Alica v krajine, kde zastal čas a všetko o 18.00 ukončí inscenácia Zachráňte Fantáziu!.

„Srdečne vás pozývame na 3 autorské inscenácie učiteľky Zuzany Mičekovej a žiakov Tralaškoly. Šípková Ruženka?, paródia v réžii Laca Rétiho vás pobaví a rozosmeje a ďalšie dve predstavenia, Alica v krajine, kde zastal čas a Zachráňte Fantáziu!, vás privedú k myšlienkam o tom, aké je dôležité pestovať predstavivosť a starať sa o vnútorný svet jedinca,“ lákajú organizátori.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM