Tlačové správy

Pribinov pohár predstavil tanečnú špičku zo Slovenska i zahraničia

Dvojdňová súťaž s názvom Pribinov pohár sa v polovici mája uskutočnila v mestskej hale v Nitre. Súťaž s novým názvom je pokračovateľom vyše 20-ročnej tradície medzinárodnej tanečnej súťaže Nitriansky zvonček. V tanečnej súťaži sa v štandardných tancoch po prvýkrát predstavili aj seniorské páry.

Ilustračný obrázok k článku Pribinov pohár predstavil tanečnú  špičku zo Slovenska i zahraničia
Zdroj: Dnes24.sk

Pribinov pohár je súčasťou série Slovenských pohárov (SP), ktoré sa konajú v rôznych mestách Slovenska. Počas roka prebehne sedem regionálnych kôl SP, na ktorých tanečníci získavajú body. Ich najlepšie výsledky sa spočítajú a na základe toho sa zostaví rebríček najlepších slovenských tanečných párov.

Medzinárodná porota

Na Pribinovom pohári sa zúčastnilo zhruba 450 tanečných párov z celého Slovenska i zahraničia. Tanečníci si zmerali sily v štandardných a latinsko-amerických tancoch vo všetkých vekových i výkonnostných kategóriách. Výkony hodnotila 11-členná medzinárodná porota, jej členom bol aj niekoľkonásobný majster sveta v latinsko-amerických tancoch – Slovinec Zoran Pohl. Súťaž sa konala pod záštitou primátora Jozefa Dvonča, počtom párov bola jednou z najväčších slovenských súťaží tohto druhu. Súťaž zorganizovali Akadémia tanca pod vedením Tomáša Surovca a Juraja Ilečka. „Prvý deň dopoludnia sa uskutočnili bodovacie súťaže výkonnostne nižších kategórií detí, juniorov aj dospelých, na ktorých páry získali cenné body a tým aj postup do vyšších kategórií. Nitrianske tanečné páry dosiahli pekné výsledky – náš klub získal jedenásť umiestnení v prvej trojke,“ hovorí Juraj Ilečko.

„Popoludní sa začala súťaž Slovenského pohára (SP). Predstavili sa v nej aktuálne najlepšie slovenské páry v kategórii juniorov a dospelých. Víťazi získali aj finančné prémie,“ doplnil Tomáš Surovec. Druhý deň Pribinovho pohára pokračoval bodovacími súťažami, po prvýkrát sa v štandardných tancoch predstavili aj seniorské páry.

Galavečer osviežením súťaže

„V rámci prvého dňa súťaže sa konal galavečer, v ktorom diváci videli semifinále a finále SP juniorov a dospelých v štandardných aj latinsko-amerických tancoch. Spestrením galavečera boli aj nesúťažné vystúpenia. Predstavili sa napríklad úspešní hip-hopoví reprezentanti z Akadémie tanca. Naše juniorky s choreografiou Fancy a deti s choreografiou Hip-hop kids sa v apríli prebojovali až na majstrovstvá Európy v hip-hope v Maďarsku,“ pokračuje Juraj Ilečko.

„Osviežením galavečera bola aj plesová choreografia s názvom V prílivoch, ktorú predviedli členovia Akadémie tanca. Začiatkom mája s ňou bodovali na majstrovstvách Slovenska – skončili druhí. Nitran Peter Vereš so svojou partnerkou v galavečeri predviedol choreografiu s názvom Chassidic Wedding, s ktorou na majstrovstvách Slovenska v exhibíciách skončili na prvom mieste.“

Organizátor Pribinovho pohára – Akadémia tanca na 21. júna pripravuje tanečnú šou, ktorá bude slávnostným ukončením tanečnej sezóny. Uskutoční sa 21. júna v Divadle Andreja Bagara, vstupenky sú v predaji na recepcii Akadémie tanca. (IL/ČE)

(PR) – Za obsah aj fotografie zodpovedá objednáteľ tejto tlačovej správy.

Pribinov pohár predstavil tanečnú  špičku zo Slovenska i zahraničia
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM