Peter Handzuš Šport Iné športy

Priamy súboj o štvrté miesto s Nitrou: Po lepšom úvode víťazstvo pre Poprad

Popradčanky privítali na domácej palubovke v poslednom tohtoročnom zápase Extraligy žien súperky z BKM Junior UKF Nitra.

Ilustračný obrázok k článku Priamy súboj o štvrté miesto s Nitrou: Po lepšom úvode víťazstvo pre Poprad
Foto: Peter Handzuš

Pred nedeľným stretnutím mali Poprad aj Nitra na svojom konte rovnaký počet výhier aj prehier. V zápase bojovali obidva tímy o dôležitú štvrtú priečku za triom Košice, Piešťany a Ružomberok.

Prvé tri-štyri minúty zápasu patrili dievčatám z Nitry, potom sa ale chytili aj domáce basketbalistky a v prvom polčase nastrieľali do koša hostí 48 bodov. Po prestávke sa Nitra presadzovala zónovou obranou a útoky Popradčankám prestali vychádzať. Po hluchej tretej štvrtine z pohľadu domácich sa basketbalistky BAM Poprad v závere opäť chytili a Nitre neostávalo, než dohrať zápas so cťou.

“Chceli sme v Poprade uspieť, ale výkon v prvom polčase nám to nedovolil. Dostali sme štyridsaťosem bodov, čo je veľmi veľa. Dostali sme za polčas sedem trojok, nemali sme dostatočný pohyb. V druhom polčase sme sa snažili niečo zmeniť, otočiť stav, ale súper už bol na koni a využil domácu palubovku. Gratulujem Popradu k zaslúženému víťazstvu,” povedal po zápase tréner Nitry Pavol Horička.

“Dá sa povedať, že po prvom polčase sme sa uspokojili, ale slúži ku cti Nitre, že ten boj nevzdala. Vyzeralo to, že s prehľadom tento zápas vyhráme, ale Nitra začala bojovať, nám to haprovalo v útoku, ale našťastie sme sa potom spamätali. Sme radi za toto víťazstvo,” zhodnotil zápas tréner Popradčaniek Milan Černický.

BAM Poprad - BKM Junior UKF Nitra 78:62
65
Galéria
Foto: Peter Handzuš

V zápase sa v popradskom drese č. 25 predstavila aj macedónska posila Ivana Kmetovska, ktorá s tímom absolvovala jeden tréning. Na palubovke strávila jedenásť minút. Zatiaľ sa hľadala a bodovo sa v zápase nepresadila. “Ťažko hodnotiť jej výkon. Spoznáva sa s tímom. Zápas jej nevyšiel, ale je tu a je na nás, aby sme ju nejako zapracovali do tímu,” dodal tréner Černický.

V Extralige žien teraz nasleduje prestávka a najbližší zápas odhrajú basketbalistky na Troch kráľov 6.1.2018. Poprad privíta doma Banskú Bystricu a Nitra Piešťany.

BAM Poprad – BKM Junior UKF Nitra 78:62 (24:15, 24:18, 11:18, 19:11)
Najviac bodov: Ivančáková 16, Drobná 12, Filičková a Kudličková po 11 – Dubeňová 16, Horvátová 13, Svetlíková 9

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM