Správy

Prezidentka Čaputová sa chce správať zodpovedne: Návštevu Nitry odložila

Nitru mala navštíviť hlava štátu. Pre aktuálnu pandemickú situáciu však svoje plány prehodnotila.

Ilustračný obrázok k článku Prezidentka Čaputová sa chce správať zodpovedne: Návštevu Nitry odložila
Zdroj: TASR

V stredu 26. augusta mala do Nitry prísť prezidentka Zuzana Čaputová. Naplánované stretnutia so županom, nitrianskym primátorom, manažmentom firmy Jaguar Land Rover i obyvateľmi Veľkého Cetína však napokon musela prehodnotiť.

Mesto Bratislava totiž pre situáciu s novým koronavírusom zmenilo COVID semafor zo zelenej fázy na červenú. „Myslím si, že obozretnosť a zvažovanie nevyhnutnosti niektorých sociálnych kontaktov je znovu namieste a mali by sme ho brať vážne,“ napísala Zuzana Čaputová na sociálnej sieti.

Dva dni v Nitrianskom kraji tak odložila na neskôr.

„Červený semafor, ktorý dnes svieti v Bratislave však svieti na červeno aj pre mňa. Chcem sa za každých okolností správať zodpovedne a neísť na výjazd v situácii, keď pri množstve kontaktov na výjazde neviem ja a ani moji spolupracovníci vylúčiť riziko prenosu vírusu. Považovala by som to za nezodpovedné. Svoj výjazd preto odkladám na priaznivejšiu pandemickú situáciu a teším sa na stretnutia v Nitre a v Nitrianskom kraji neskôr,“ píše prezidentka Čaputová.

Vo svojom statuse vyzvala na rešpektovanie nariadení hygienikov a opatrení štátu alebo samosprávy.

„Úspešnejší v súboji s vírusom však budeme, keď k dodržiavaniu nariadení pridáme, každý sám za seba, aj trochu viac obozretnosti a zodpovednosti. Zvládneme to,“ dodala na záver Zuzana Čaputová.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

S obavami sledujeme zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu a rastúce čísla infikovaných na COVID-19. Mesto Bratislava...

Posted by Zuzana Čaputová on Tuesday, August 25, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM