Rastislav Búgel Krimi

Preventívny projekt polície: Chcú znížiť riziká v dopravnom správaní adolescentov

Preventistky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre sa v úzkej spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Nitre podieľali na realizácii preventívneho projektu Bezpečný návrat domov.

Ilustračný obrázok k článku Preventívny projekt polície: Chcú znížiť riziká v dopravnom správaní adolescentov

Projekt pripravil Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky a jeho cieľom bola prevencia rizík v dopravnom správaní adolescentov. Aktivita bola zameraná na mládež vo veku od 15 do 19 rokov, študujúcu na stredných školách, stredných odborných učilištiach a gymnáziách v Nitrianskom kraji, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková. „Tento vek sa všeobecne považuje za rozhodujúci pri formovaní životného štýlu pre dospelosť a rovnako aj rizikový z hľadiska dopravných úrazov,“ skonštatovala.

Úrazy mladých

U vekovej skupiny, na ktorú bol projekt zameraný, dochádza podľa slov Čuhákovej veľmi často k úrazom a úmrtiam pri návrate zo zábavných spoločenských akcií v skorých ranných hodinách počas víkendových dní. „Mladí ľudia si často sadajú za volant pod vplyvom alkoholu alebo omamných látok, čím sa zvyšuje riziko spôsobenia dopravnej nehody. Mladí ľudia si v tomto veku budujú svoje životné návyky, vymykajú sa spod kontroly rodičov, hľadajú si vzory a napodobňujú svojich rovesníkov,“ skonštatovala policajná hovorkyňa.

Aj v budúcom roku

Uvedená problematika bola pre danú cieľovú skupinu zaujímavá, ale predovšetkým poučná z preventívneho hľadiska. Preto chce polícia v realizácii projektu pokračovať aj v nasledujúcom školskom roku. V školskom roku 2013/2014 o projekt prejavilo záujem 10 škôl a priamo bolo oslovených 783 študentov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM