Rastislav Búgel Krimi

Preventívna akcia pred výstaviskom: Ako postupovať, keď vaše auto zaujme zlodeja?

Leto sa pomaly končí, no radovánky spojené s týmto ročným obdobím si užívame naplno. Naše veci môžu upútať pozornosť zlodejov. Často však zabúdame na základnú prevenciu.

Ilustračný obrázok k článku Preventívna akcia pred výstaviskom: Ako postupovať, keď vaše auto zaujme zlodeja?
Zdroj: TASR

V čase letnej turistickej sezóny sa polícia zvlášť venuje parkoviskám. „To čo pri takýchto kontrolách nachádzame neustále prekvapuje,“ informuje krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Vidieť môžeme všetko od pootváraných okien na autách, mobilov, navigácii, laptopov a tašiek na sedáčkách až po psov, ktorých nechajú majitelia zatvorených vo vozidlách.

Policajti sa zamerajú na prevenciu. „Dnes prebehne takáto kontrola na parkovisku pred areálom Agrokomplexu v Nitre. Neporiadnych vodičov budeme upozorňovať letáčikom s upozornením, že automobil nie je výklad,“ informuje Čuháková.

Polícia radí, čo robiť v prípade, že vaše auto nájdete násilne otvorené:

  1. Nesadajte doňho
  2. Nezisťujte, čo vám zmizlo – môžete zničiť stopy, ktoré páchateľ zanechal na mieste činu
  3. Ihneď volajte políciu

„Nerobte z auta výkladnú skriňu – nezabúdajte, že príležitosť robí zlodeja,“ dodala Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre. Svoje by o tom vedel rozprávať aj majiteľ auta na Jurkovičovej- Šok pre majiteľa Chrysleru: Zlodej rozbil okno a ukradol tašku s peniazmi!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM