Hokej

Prestupová bomba sa nenaplnila: Krist Versteeg za Nitru hrať nebude

Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára napokon klub spod Zobora neposilní. Prečítajte si kompletné vyjadrenie HK Nitra.

Ilustračný obrázok k článku Prestupová bomba sa nenaplnila: Krist Versteeg za Nitru hrať nebude
20
Galéria
Zdroj: TASR

Posledné týždne sa nitrianska hokejová verejnosť upierala len jediným smerom. Očakávala sa doslova prestupová bomba, ktorá v slovenskom hokeji nemá obdoby.

Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára bol na dosah. Krist Versteeg napokon hrať za Nitru nebude. „Napriek obrovskej snahe sme narazili na finančnú požiadavku, ktorá presahuje ekonomické možnosti nášho klubu a takisto Krisa, ktorý bol ochotný sám obetovať nemalé peniaze, aby si zahral v Nitre s bratom,“ informoval HK Nitra na svojom webe.

Prečítajte si aj vyjadrenie prezidenta HK Nitra Miroslava Kováčika v plnom znení bez redakčných zásahov.

„Vyjadrenie z IIHF sme dostali tesne pred piatkovým zápasom v Banskej Bystrici. Bolo negatívne v tom zmysle, že IIHF povolí prestup iba v tom prípade, ak sa klub Omsk dohodne so samotným hráčom na kompenzácii. Z tohto vyjadrenia sme boli rozčarovaní, pretože to nebol žiadny posun, toto stanovisko bolo pre nás známe už pred mesiacom. Sme veľmi nespokojní, že o takejto veci rozhodovali tak dlho a nakoniec to malo takýto záver. Napriek tomu sme vyvinuli naše úsilie a skontaktovali sa s vedením Omsku. Pokúsili sme sa s nimi dohodnúť, ale k dohode medzi naším klubom spolu s Krisom a klubom z Omsku neprišlo. Ak by sme sa dohodli, transfer z IIHF by bol potvrdený s dátumom 9.január, čiže z tohto pohľadu by bolo všetko v poriadku. Omsk aj po viacerých návrhoch z našej strany stále trvá na vyplatení plnej sumy, a tá nie je v našich spoločných silách ani so samotným Krisom.“ povedal k neúspešnému transferu Miroslav Kováčik, prezident HK Nitra."

Foto: ilustračné

Kris Versteeg
20
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM