Rastislav Búgel Hokej

Prekvapenie v Martine: Nitrianski hokejisti prehrali s outsiderom!

Stretnutie ôsmeho s druhým tímom tabuľky našlo v prvej tretine veľmi dobre pripravených martinských hokejistov, ktorí boli prekvapujúco lepší. Nitra napokon na ľade Martina prehrala.

Ilustračný obrázok k článku Prekvapenie v Martine: Nitrianski hokejisti prehrali s outsiderom!
Foto: Rastislav Búgel

V obrane hrali disciplinovane a nebezpečných hostí pozorne bránili. V útoku zasa využili každú príležitosť k streľbe a často ohrozovali Kristana. Z gólu sa tak tešili už v 4. minúte, keď Fujerík vyhral vhadzovanie a Lukáš Klíma strelou bez prípravy otvoril skóre. Aj v ďalších minútach udávali tón domáci. Favorit sa prvýkrát dostal na dostrel martinskej bránky až v 8. minúte, keď Čecha vyskúšal Tománek. Druhý gól domácich pridal v 13. minúte Tupý od modrej, keď brankár hostí pre hradbu tiel zbadal puk až vo svojej sieti.

Vyrovnaná hra

V druhej tretine sa hra vyrovnala. Hostia výrazne pridali a v 22. minúte využili za 20 sekúnd presilovku, keď bol vylúčený Fujerík a Lukáš Novák znížil. Domáci získali dvojgólový náskok späť už v 26. minúte. Strelu Galamboša ešte Kristan vyrazil, ale Markovič bol následne úspešný – 3:1. Útoky sa potom striedali na oboch stranách. Od 34. minúty sa domáci len vypätím všetkých síl ubránili dobre zrealizovanej presilovky hostí. Martin potom nevyužil ani svoju tretiu presilovku, a tak svietil na ukazovateli skóre po dvoch tretinách stav 3:1.

Gól nepadol

V 41. minúte sa pri hre 4 proti 4 vyznamenal Čech, keď ramenom vyrazil dobre mierenú strelu Stümpela. V ďalšom priebehu tretej tretiny mali hostia výrazne viac z hry. Tlačili sa do útočného pásma, ale domáci ich pozorne obsadzovali. A čo prešlo, to pochytal pozorný Čech, keď v 51. minúte zneškodnil aj teč Stümpela z bezprostrednej blízkosti. Martin kontroloval len občas a záver zvládli domáci takticky dobre. Hostia sa nedostali ani k hre bez brankára a v Martine prehrali 1:3.

Daniel Babka, tréner Martina: „Snažili sme sa vstúpiť do duelu čo najlepším pohybom a súpera dostať pod tlak. To sa nám aj podarilo a v prvej tretine sme strelili dva góly. Druhú tretinu sme naopak začali rozpačito a v oslabení sme inkasovali. Našťastie, mužstvo sa nepoddalo a pokračovali sme v bojovnom výkone všetkých hráčov s výborným brankárom. Sme radi za víťazstvo s Nitrou, na ktoré sme dlho čakali. Chlapci si za dnešný výkon zaslúžia absolutórium.“

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Začali sme zle tak, ako aj v Košiciach. Nasadenie hráčov v porovnaní s domácim stretnutím so Žilinou nebolo ani polovičné. Škoda, že sa hráči na ľade súpera prebudenia, až keď prehrávame. Celý zápas sme boli bezzubí a naša platonická snaha v závere už k ničomu neviedla. Za takýto výkon sme si body z Martina nezaslúžili.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM