Pre pôžitkárov
23 reštaurácií, 23 vinárov, vyše 200 druhov vín a zhruba 500 návštevníkov.
Cez víkend sa velebilo víno. Nielen kvôli sv. Urbanovi ale aj vďaka Festivalu ružových vín a jahôd, ktorý okrem iných zorganizoval aj Peter Handzuš. Ten bol jedným z prvých, ktorí priniesli na trh práve ružové vína. Podľa jeho slov chceli organizátori ľuďom spod Zobora ukázať, že ružové víno nie je len premiešanie červeného s bielym, ide o komplikovanú technológiu. Dôležitá a veľmi významná je aj jeho rozmanitosť ako farby tak aj vôni a chuti. Centrum mesta sa zaplnilo občanmi – pôžitkármi, ktorí neváhali s kúpou vínnych pasov. Tie (v hodnote 20 eur) využili ľudia na odskúšanie veľkého množstva druhov vín a odrôd. „Obehať“ mohli 23 populárnych reštauračných zariadení, v ktorých okrem ušľachtilého vína ponúkali aj jahody alebo olivy so syrom.
Foto: Peter Frank