Rastislav Búgel Hokej

Pre majstra sezóna skončila: Nitra si so Zvolenom poradila bez zaváhania!

Zvolenčania si nepripúšťali, že sériu nenatiahnu, chuť však často nestačí a v prvej tretine im zhorkla ako blen. Prehrali ju 0:2 napriek tomu, že si vytvorili zopár dobrých šancí a celé dve minúty si zahrali presilovku o dvoch hráčov.

Ilustračný obrázok k článku Pre majstra sezóna skončila: Nitra si so Zvolenom poradila bez zaváhania!
Foto: Rastislav Búgel

V 9. min si osamotený pred bránkou nespracoval puk Brabenec, Juraška zasa nestačil pretlačiť puk, aj Síkela v 11. min pohotovo vystrelil, Kristan si však zachoval svoj typický pokoj. Najviac ho rozrušila žŕdka Podkonického v 17. min zblízka a aj Obšutova strela od modrej, ktorá v početnej prevahe o dvoch hráčov taktiež zarezonovala na konštrukcií bránky. Nitrania pevne kráčali za svojím cieľom rozhodnúť sériu už v štvrtom zápase. Počas 33 sekúnd medzi 15. a 16. min strelili dva góly, pri prvom P. Zuzin neustrážil dorážku Piačku, pri druhom nad sily Čankyho bol Tománek, ktorého spoza bránky našiel L. Novák. Po góle si dokonca tréner Turek zobral oddychový čas, aby oživil hráčom, čo majú hrať. Keby v 20. min Lelkeš v oslabení premenil samostatný nájazd, už by asi Zvolenčania vyťahovali uterák, no Šimko zvolenskú nádej ešte podržal, aj keď pre mnohých divákov skôr symbolickú ako reálnu.

Nevyužité presilovky

V druhej tretine Síkelovu tutovku betónom v 24. min zlikvidoval Kristan, na druhej strane Šimka prinútil k výbornému zákroku Piačka a o minútu neskôr trafil Tománek žŕdku. V 28. min nepremenil H. Ručkay trestné strieľanie po faule Hertla a keď Kristan zlikvidoval Safronovovu tutovku, nemenné skóre neustále hralo do kariet Nitry. V 32. min hostia hrali minútovú presilovku piatich na troch a zostali len pri ostreľovaní Šimka. Zvolenčania si dokonale zakliali hokejky a najlepšie to vystihla kombinácia v presilovke v 35. min, na jej konci bol Podkonický a bezradnosť doslova kričala. Nitranov nemusela mrzieť v posledných sekundách prostrednej časti ani nepremenená šanca H. Ručkaya, Šimko si ľahol aký bol dlhý a široký a nedovolil mu skórovať.

Koniec majstra, Nitra v semifinále

V tretej tretine sa v 44. min dvakrát márne usiloval Podkonický zrušiť nulu na konte Kristana, potom sa Zvolenčania nechali vylúčiť, 76 sekúnd zostali len s tromi hráčmi, síce sa ubránili, no čas nekompromisne odbúdal. V 49. min hosťujúci L. Novák trafil žŕdku, v 52. min ďalšiu príležitosť spálil J. Ručkay, každou sekundou sa Nitrania viac približovali semifinále a nakoniec s bezchybnou štvrťfinálovou sériu do neho aj vkročili.

HKM Zvolen – HK Nitra (0:2, 0:0, 0:0)

Góly: 15. Piačka (Ordzovenský, Lelkeš), 16. Tománek (L. Novák, Ordzovenský)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM