Správy

Pre koronavírus zatvorili celú školu: V karanténe sú všetci žiaci aj zamestnanci

Žiaci jednej z nitrianskych škôl sa po víkende do lavíc nevrátili. Všetci musia ostať v domácej karanténe. Učiť sa budú na diaľku.

Ilustračný obrázok k článku Pre koronavírus zatvorili celú školu: V karanténe sú všetci žiaci aj zamestnanci
Foto: Rastislav Búgel

Zatvoriť pre koronavírus museli od 5. októbra Gymnázium na Golianovej ulici v Nitre. Škola o tom informuje na svojom webe.

„Vzhľadom na nové pozitívne výsledky v testovaní na COVID-19 sa naša škola počas víkendu dostala do červenej fázy. Z tohto dôvodu RÚVZ v Nitre zatvoril prevádzku gymnázia v termíne od 5. do 12.10.2020,“ oznámila škola.

Vedenie školy dodáva, že do karantény idú všetci žiaci a zamestnanci školy. Znamená to, že sa musia zdržať akýchkoľvek kontaktov mimo svojho domáceho prostredia.

„Izolácia sa dáva za povinnosť žiakom a zamestnancom školy, nie ich rodinným príslušníkom, pokiaľ RÚVZ už v jednotlivých prípadoch nerozhodol/ne­rozhodne inak,“ stojí v ozname na stránke školy.

Žiaci sa od pondelku 5. októbra učia dištančne podľa rozvrhu. Riaditeľka školy Zuzana Hurtová sa obracia na rodičov s prosbou, aby dohliadli na aktívnu účasť svojich detí na dištančnom vzdelávaní.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM