Správy

Prázdne cesty lákali počas koronakrízy na rýchlu jazdu: Polícia vyslala jasný odkaz!

V čase pandémie podľa polície stúpol počet priestupkov na cestách. Muži zákona sa preto rozhodli sprísniť opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku Prázdne cesty lákali počas koronakrízy na rýchlu jazdu: Polícia vyslala jasný odkaz!
Zdroj: Polícia SR - Nitriansky kraj

Krajskí policajti sú veľmi nespokojní s vývojom dopravnej nehodovosti a s priestupkami v cestnej premávke. Prázdnejšie cesty podľa nich lákali mnohokrát skôr k rýchlejšej jazde.

Rozhodli sa preto sprísniť opatrenia. Informuje o tom krajská polícia na sociálnej sieti.

„Vedomie, že policajti majú plné ruky práce na hraniciach, pri prevoze repatriantov, s hliadkovaním pri nemocniciach a monitorovaním miest s pozitívne testovanými, vás zrejme povzbudzovali k rýchlejšej jazde, dovoleniu si „malého“ priestupku, ktorý nikto nezbadá, alebo nebodaj aj jazdy pod vplyvom alkoholu,“ domnieva sa polícia.

Nárast priestupkov

Na sociálnej sieti zverejnili nelichotivé štatistiky z Nitrianskeho kraja. Podľa nich odhalili policajti v rámci objektívnej zodpovednosti za 4 mesiace tohto roku až 2719 priestupkov. To je podľa polície 10 násobne viac ako v rovnakom období minulého roku.

Podľa polície nebol hlavou príčinou dopravných nehôd alkohol, ale porušenie povinností vodiča, nedovolená rýchlosť jazdy, nesprávne otáčanie a cúvanie, nesprávna jazda cez križovatku a nedodržanie vzdialenosti.

Alkohol za volantom

V Nitrianskom kraji však stúpol aj počet nehôd zavinených pod vplyvom alkoholu. „Kým v minulom roku sa stalo takýchto nehôd 35, v tomto roku je ich už 41,“ uvádza polícia.

„Na základe týchto nelichotivých výsledkov sa vraciame na cesty nekompromisne bojovať s ľahostajnosťou vodičov a chrániť životy a zdravie všetkých účastníkov cestnej premávky,“ upozorňuje nitrianska polícia.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM