Správy

Práce na legendárnom ihrisku za Dominom sa začali: Búrajú starý múr, FOTO

Na ihrisku za centrom voľného času sa začali búracie práce. Starý múr zbúrajú a priestor oplotia.

Ilustračný obrázok k článku Práce na legendárnom ihrisku za Dominom sa začali: Búrajú starý múr, FOTO
8
Galéria
Zdroj: Roman Oravec

V pondelok 16. augusta odštartovali prvé práce na obnove ihriska za Centrom voľného času (CVČ) Domino. Doteraz bolo ihrisko pri Domine pre havarijný stav uzavreté.

Zrútia hrubé múry

Ako informoval hovorca mesta Tomáš Holúbek, prvé práce sa začali zbúraním staticky narušeného múru v pôdorysnom tvare písmena „L“ od strany Mlynov.

„V prvej fáze otvoríme priestor od ulice. Hrubé múry, ktorých životnosť už skončila, zbúrame a vytvoríme miesto pre zeleň a návštevy verejnosti,“ povedal primátor Nitry Marek Hattas.

Prvá etapa potrvá do konca roka. V rámci nej chce radnica upraviť verejný priestor od ulíc Chalupkova a Československej armády. Poslanci na práce vyčlenili 20-tisíc eur.

Prečítajte si tiež

Malý park

„Priestor ihriska bude oplotený transparentným plotom, aby bol zabezpečený vizuálny kontakt medzi priestorom ulice a ihriskom. Vznikne tu tzv „pocket park“ – malý verejný park, ktorý rozlohou nie je vhodný na veľké aktivity, ale poskytuje zeleň a miesto na posedenie,“ priblížil plány mesta hovorca Tomáš Holúbek.

Areál bude podľa radnice slúžiť potrebám centra voľného času a zároveň ho bude môcť využívať verejnosť na šport a kultúru.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Fotografie z búracích prác na ihrisku nájdete v priloženej galérii!

Aktuálne témy

Búracie práce na ihrisku pri CVČ Domino
8
Galéria
Zdroj: Roman Oravec
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM