Rastislav Búgel Samospráva

Práce na Golianovej finišujú: Dokončené majú byť už v auguste!

Množstvo vodičov si vydýchne. Rekonštrukcia a rozšírenie Golianovej ulice v Nitre sa po štyroch mesiacoch stavebných prác dostáva do záverečnej fázy.

Ilustračný obrázok k článku Práce na Golianovej finišujú: Dokončené majú byť už v auguste!
Foto: Rastislav Búgel

V úseku Dolnočermánska – Bottova je ukončená výstavba nového chodníka v dĺžke 460 metrov, v obytnom súbore na Južnej ulici pribudne do ukončenia stavebných prác 107 nových parkovacích miest. Od križovatky Golianova – Bottova po križovatku Golianova – Železničiarska bude po rekonštrukcii v dĺžke 259 metrov rozšírená cesta a zrekonštruovaný ľavostranný existujúci chodník.

Súčasťou rekonštrukcie je aj vybudovanie nového verejného osvetlenia. Rekonštrukcia Golianovej ulice by mala byť ukončená do 10. augusta tohto roka. Stavebné úpravy Golianovej ulice na Čermáni sa začali v marci tohto roka. Rekonštrukcia je súčasťou súvislých opráv približne 30 komunikácií, ktoré od minulého roka realizuje mesto Nitra a ktoré by mali byť ukončené v priebehu tohto roka.

Celkové náklady na projekt sa po dodatočnom zaradení niektorých prác vyšplhali z pôvodne plánovaných sedem miliónov na desať miliónov eur. „V rámci tohto balíka sme zaradili aj niektoré investičné akcie. Patria k nim dve cyklotrasy popri rieke Nitra, vybuduje sa prepojovacia komunikácia Wilsonovo nábrežie – Hodžova ulica a parkovisko na Golianovej ulici. Tieto akcie v pôvodnom balíku neboli zahrnuté," povedal po schválení projektu nitriansky primátor Jozef Dvonč.

Oprava na Golianovej
13
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM