Rastislav Búgel Krimi

Pozor na zlodejov! V kraji sa množí vykrádanie domov

Vykrádanie rodinných domov v nitrianskom regióne nadobúda v posledných týždňoch na intenzite. Niekoľko vykradnutých rodinných domov v priebehu pár dní nie je dobré znamenie.

Ilustračný obrázok k článku Pozor na zlodejov! V kraji sa množí vykrádanie domov
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

V stredu 16. januára sa neznámy zlodej vlámal do rodinného domu v Chrabranoch v okrese Topoľčany. Majiteľ bol mimo domu len tri a pol hodiny. „Po návrate ho čakalo nemilé prekvapenie v podobe vylomených zadných vchodových dverí a kovovej pokladničky, z ktorej zmizla hotovosť,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková.

V ten istý deň v rovnakom okrese vykradol zlodej rodinný dom v Dvoranoch nad Nitrou. Páchateľ vylomil hlavné vchodové dvere. Z domu si odniesol okrem posteľnej bielizne a fliaš s alkoholom aj šperky a finančnú hotovosť, 73-ročnej majiteľke vznikla škoda za 3500 eur.

Krádeže aj v okrese Levice

V Kubáňove v okrese Levice preskočil neznámy zlodej uzamknutú bočnú bránu k domu, odstránil kovanie zámku na vchodových dverách do suterénu. Z domu si odniesol televízor, DVD prehrávač a nepohrdol ani majiteľovými topánkami.

Majiteľov rodinného domu v Tešmaku v okrese Levice navštívil zlodej v čase, keď domáci odpratávali sneh z dvora. Ukradol im platobnú kartu spolu s prístupovým heslom. Kým domáci krádež objavili a ohlásili, stihol zlodej v blízkej obci vybrať z bankomatu hotovosť.

Polícia upozorňuje

Podľa skúseností polície si zlodej väčšinou vyhliadne dom, okolo ktorého nie je v priebehu dňa žiadny pohyb, ktorý nie je strážený psom ani monitorovaný žiadnym signalizačným zariadením. „Prípadne odsleduje zvyky majiteľa a presne pozná čas jeho príchodu a odchodu. Poškodení často zlodejom doslova pomôžu tým, že nechajú kľúče pod rohožkou, na okne alebo na dohovorenom mieste,“ upozorňuje Čuháková.

Polícia eviduje aj krádeže vlámaním počas rodinných udalostí ako sú svadby alebo pohreby, keď zostávajú nehnuteľnosti nestrážené.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM