Rastislav Búgel Krimi

POZOR! Na Klokočine úraduje neznámy travič

O krutosti ľudí sa presvedčili aj majitelia niekoľkých psov na ulici Hôrka. Niekto tu porozhadzoval kúsky maskovanej otravy. Zákernosti neznámeho traviča doplatili dvaja štovrnohí miláčikovia. Svojich pánov už viac tešiť nebudú. Uhynuli.

Do našej redakcie prišla správa plná emócií. Ľudia na Hôrke žijú v ustavičnom strachu. Niekto tu začal ohrozovať psov. V okolí panelákov, na trávnikoch ľudia nachádzajú otravu. Modré kocky, na prvý pohľad neškodné, však dostali na onen svet už dvoch psov. Niekoľko skončilo v liečbe veterinárov. Pre náš portál sa vyjadril aj veterinár Pavol Zubrický://** „ Viem o tomto prípade. Otrávených bolo približne 4–5 psíkov. Jeden, bohužiaľ, uhynul. Ostatní sa preliečili.“// Zubrický ďalej opisuje podobu jedu. „Sú to malé, tmavšie kocky, akoby z plastelíny,“** dodáva. Podľa výzvy mestskej polície sa napokon jedná o tmavoružové kocky veľké asi 1–2 cm. Nám sa počas hodiny strávenej na Hôrke nepodarilo nájsť ani jednu. Prípad však prevzala polícia.

Na Hôrke sme stretli aj pani ktorá nechcela byť menovaná, no o prípade nám porozprávala. ** „Samozrejme, že som o tom počula! Dokonca aj mojej dcére otrávili psa, yorkshire-a. Manžel vzal našich psov na prechádzku. Dačo ňuchali a drobec niečo zjedol. Zrazu sa začal triasť, skučať… Bolo to veľmi rýchle. Psíka nám dal veterinár do poriadku, no počula som, že iní toľké šťastie nemali. Manžel to dokonca aj našiel a dal policajtom,“ rozhovorí sa pani venčiaca svojho psíka. Uvažuje aj nad možným dôvodom traviča. „Žeby to bol dakto, kto neznáša havkáčov? My si aj vrecká na exkrementy nosíme všade so sebou. Možno mu špinia pod oknami.“** Pozn.: Pravdou je, že v okolí sa nenachádzajú žiadne špeciálne nádoby na psie exkrementy.

Podľa ďalšieho svedka by sa malo jednať o malé, približne 2cm veľké kocky. Tie by mali byť obalené do niečoho, čo psíkom vonia a chutí. Na pozore by sa však mali mať aj rodičia malých detí. Farebné mäkké kocky by mohli ľahko vložiť do úst.

Oficiálne upozornenie polície: [blockquote] U P O Z O R N E N I E ! Vážení občania, majitelia psov. Upozorňujeme Vás, že v lokalite ulíc Na Hôrke, Kmeťova, Murániho prišlo k úmrtiu viacerých psov v dôsledku otravy, ktorá je pohodená v tráve pod obytnými domami. Voďte svojich psov výhradne na vôdzke, nedovoľte im zjesť alebo oblizovať čokoľvek na zemi. Jed je rozsypaný vo forme malých tmavoružových mäkkých útvarov o veľkosti 1 – 2 cm. Rovnako dajte pozor na prechádzkach i na svoje deti, ružová farba jedu ich môže zlákať na vloženie predmetu do úst. Otrava má rýchly priebeh, organizmus cca 12 kilového psa môže skolabovať v priebehu 15 – 20 minút.

Príznaky otravy: • triaška, slinotok, zlá koordinácia pohybov, sťažené dýchanie, defekácia, zvýšená teplota, • všetky príznaky sa rýchlo zhoršujú, • symptómy vykazujú silnú podnosť s epileptickým záchvatom.[/bloc­kquote]

Obrovský nákladiak sa zrútil na sídlisku z kopca! [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.140923_De­sive-chvile-na-sidlisku:-Dole-kopcom-sa-rutila-dodavka!]O tom ako vrazil do osobného auta sa dozviete TU![/link] Nitrianski policajti vzali úplatok! [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.140828_Po­mahat-a-chranit-v-Nitre?-Policajni-dostojnici-vzali-uplatok]Viac sa dozviete TU![/link]

travic_psov
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM