Monika Földešiová Rôzne

Pozor na alkohol a prekročenie rýchlosti

Polícia bude dnes a cez víkend kontrolovať vodičov na celom území Slovenska. Pozor si teda treba dať na prekročenie rýchlosti a alkohol za volantom. Kontrole sa nevyhnú ani priechody pre chodcov, miesta v blízkosti škôl, zastávok MHD, parky a parkovi

Kontroly budú aj tento víkend zamerané na hlavné príčiny vážnych dopravných nehôd. Tými sú nedodržanie povolenej rýchlosti vozidiel, požívanie alkoholu alebo návykových látok za volantom a porušovanie povinností vodičov. Taktiež sa polícia zameria na kontrolu dodržiavania povinností účastníkov cestnej premávky na železničných priecestiach a v ich blízkosti. Na železničných staniciach a v dôležitých železničných uzloch ako aj v ich blízkosti bude polícia kontrolovať verejný poriadok.

Verejný poriadok sa bude kontrolovať aj v iných miestach s vyšším počtom osôb a to najmä v dopravných špičkách. Pozornosti neujdú priechody pre chodcov, miesta v blízkosti škôl, zastávok MHD, parky a parkoviská. Tie bude polícia tipovať na základe vlastnej analýzy dopravných nehôd, intenzity pohybu chodcov, či možného výskytu konzumácie alkoholu alebo drog. Rovnako je cieľom zlepšenie bezpečnostnej situácie na úseku majetkovej trestnej činnosti a priestupkov proti verejnému poriadku.

KR PZ v BB

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM