Aktualizované Nikoleta Kováčová Správy

Pozor: Cestujete MHD? Menia sa cestovné poriadky

Zmeny v grafikone mestskej hromadnej dopravy v Nitre nastanú v nedeľu 9. júna 2024. Menia sa trasy, pribudne nová linka.

Ilustračný obrázok k článku Pozor: Cestujete MHD? Menia sa cestovné poriadky
Zdroj: Transdev Slovensko

O zmenách v cestovnom poriadku MHD informuje mesto Nitra na svojej webovej stránke. Linka číslo 17 bude mať rozšírenú trasu. „Väčšina spojov bude začínať/končiť na zastávke Murániho. Zlepší sa tak dopravná obsluha Dielov. Spoje, ktoré z prevádzkových dôvodov nebolo možné predĺžiť, budú mať konečnú Kmeťova,“ píše radnica.

Zdroj: Mesto Nitra

V pracovných dňoch budú vybrané spoje premávať aj do Strategického parku. Tí, čo cestujú z Dielov, Klokočiny a Starého Mesta budú mať priame spojenie so Strategickým parkom. Mení sa aj čas odchodu spojov z Dielov, resp. Klokočiny. Prvé budú vypravené skôr a budú pokračovať až do Strategického par­ku.

Nový spoj

Dopravca zaradil do systému mestskej hromadnej dopravy novú linku číslo 18. Dôvodom je zvýšenie kapacity pri odvoze študentov z Mlynáriec. Nový spoj bude v dňoch školského vyučovania odchádzať o 13:32 od Cintorína Mlynárce a bude smerovať na železničnú stanicu

Posuny spojov

Ak cestujete linkami 22 a 23, pripravte sa na posuny spojov. Napríklad 22-ka bude odchádzať z Mlynáriec smer Idea skôr: v pracovných dňoch nie o 4:30 a 12:26, ale o 4:25 a 12:16. Linka číslo 23 bude v pracovných dňoch zo zastávky Idea do Strategického parku vyrážať o 4:52 a 12:51 (doteraz 4:57 a 13:01), zo železničnej stanice o 21:20. Na linke 24 dôjde vplyvom úpravy jazdných dôb k posunu odchodov z niektorých zastávok do 3 minút.

Ďalšie zmeny

„Trvalo sa mení poloha zastávky Nitrianske strojárne. Smerom do mesta autobusy zastavia na novo vybudovanom nástupišti na Dvorčianskej ulici. Pri jazde smerom z mesta bude zastávka v novom obratisku. Doterajšie zastávky pred areálom bývalých strojární sa rušia,“ upozorňuje Mestský úrad v Nitre.

Zdroj: Mesto Nitra

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM