Rastislav Búgel Hokej

Posledný zápas základnej časti neúspešný: Hokejisti prehrali v Skalici

V zápase súperov s istým umiestnením v tabuľke si mohli obe mužstvá nacvičiť spôsob hry do play off. V 6. minúte Lipovský zaváhal pri rozohrávke, puk prihral do šance Segľovi, no ten v ideálnej pozícii prestrelil bránku domácich.

Ilustračný obrázok k článku Posledný zápas základnej časti neúspešný: Hokejisti prehrali v Skalici
Foto: Rastislav Búgel

Hra nemala potrebné tempo ani nasadenie. Ďalšia príležitosť sa hráčom hostí naskytla v 14. minúte, Lipovský si však ustrážil čisté konto pri šanci Kováčika. O tri minúty neskôr preverili domáci hráči pre zmenu Lakosila, ten však bez problémov odolal. Priebeh prvej tretiny tak pripomínal skôr prípravný duel ako záver základnej časti extraligy.

Skalica zvýšila

V 22. minúte vykopol Lipovský akrobatickým spôsobom puk nad svoju bránku a domáci sa následne dostali do vedenia. O minútu neskôr predviedli ukážkovú kombináciu Školiak s Obdržálkom a druhý menovaný prekonal Lakosila. V 26. minúte bol na trestnej lavici Jakub Ručkay a Skalica využila presilovku za 15 sekúnd, na 2:0 zvýšil strelou po ľade Kutálek. Následne mala početnú prevahu o dvoch hráčov k dispozícii Nitra, no Lipovského v bránke Záhorákov prekonať jej hráči nedokázali. V polovici zápasu mal výhodu trestného strieľania Kutálek po faule od Lelkeša, no svoju možnosť nevyužil.

Iba znižovali

V 44. minúte predviedli peknú akciu Sloboda s Kropáčom, no nitriansky brankár strelu druhého menovaného kryl. O minútu neskôr dobre zamiešal puk pred Lipovským Lelkeš, gól však z toho nebol. Následne trafil Ordzovenský od modrej žŕdku skalickej bránky. Nitre sa podarilo znížiť v 47. minúte, keď svoj dôraz uplatnil mladý Hrazdíra. Nitra prehrala na Záhorí v poslednom kole extraligy 1:2.

Andrej Výboh, tréner Skalice: „Chceli sme sa pripravovať na play off proti súperovi, ktorý má veľkú silu. Čo sa týka priebehu zápasu, v prvej tretine nám viazla rozohrávka, ale hru sme zlepšili v druhom či treťom dejstve. Dostali sme aj do gólových príležitostí, ktoré sme využili. Som spokojný, že sme s ťažkým súperom dotiahli duel do víťazného konca.“

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Pre obe strany to bola príprava na play off. Myslím si, že výsledok 2:1 odzrkadlil väčšiu aktivitu domácich v priebehu celého zápasu. Z našej strany najživšie pôsobil štvrtý útok mladých hráčov, ktorí sa ako jediní presadili.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM