Rastislav Búgel Samospráva

Posledné zastupiteľstvo v tomto roku: Protesty prokurátora a návrh na zrušenie mediálnej rady

Nitrianski mestskí poslanci sa stretnú na svojom poslednom zastupiteľstve v tomto roku. Preberať sa bude niekoľko zaujímavých bodov.

Ilustračný obrázok k článku Posledné zastupiteľstvo v tomto roku: Protesty prokurátora a návrh na zrušenie mediálnej rady
Foto: Rastislav Búgel

Štvrtok 18.decembra bude v Nitre patriť poslednému zasadnutiu Mestského zastupiteľstva v tomto roku. Nové mestské zastupiteľstvo bude preberať niekoľko zaujímavých bodov. Druhé riadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva začne o 8:00 hodine v zasadačke úradu.

Na pláne bude protest prokurátora zo dňa 05. novembra. Protest vzniesol proti Všeobecne záväznému nariadeniu (VZN) o celomestskej deratizácii. Prerokúvať sa bude aj protest prokurátora proti VZN o udeľovaní ocenení mesta Nitry. Aby protestov nebolo málo, na programe je aj protest prokurátora proti VZN o organizovaní verejných telovýchovných podujatí, športových podujatí a turistických podujatí.

Poslanci budú mať na stole aj návrhy na rozpočtové opatrenia v mestských podnikoch. Medzi ne patria napríklad Mestské služby, Správa zariadení sociálnych služieb v Nitre a iné. Podaný bude aj návrh na doplňujúcu voľbu členov Mestskej rady v Nitre. Zaujímavým bodom bude rozhodne aj návrh na zrušenie Mestskej mediálnej rady v Nitre a návrh na zrušenie Redakčnej rady mesta Nitry.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM