Webnoviny - Krimi

Pomáhať a chrániť v Nitre? Policajní dôstojníci vzali úplatok

Dvaja policajní dôstojníci z Nitry spáchali zločin prijímania úplatku. S prokurátorom uzavreli dohodu o vine a treste, ktorú dnes schválil senát Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici.

Podľa nej 39-ročný kapitán Miroslav Tonka a 40-ročný nadporučík Mário Ješko za korupciu dostali tresty odňatia slobody na tri roky podmienečne, peňažné tresty 2 000, resp. 2 500 eur a na päť rokov zákaz činnosti spojenej s výkonom právomoci verejného činiteľa.

Kapitán Tonka pri výkone služby vo februári tohto roka na čerpacej stanici na Chrenovskej ulici v Nitre si od 37-ročného Miroslava vyžiadal úplatok 600 eur. Peniaze mali byť pre staršieho referenta na Okresnom dopravnom inšpektoráte Mária Ješka za to, že Miroslavovi za dopravný priestupok uloží najnižšiu možnú pokutu a zákaz viesť motorové vozidlo.

O štyri dni Miroslav aj Ješkovi na pôde dopravného inšpektorátu dve tretiny požadovaného úplatku dal. Tonka tým spáchal zločin korupcie vo forme pomoci, Ješko zase úplatok prijal a obaja korupciu spáchali ako verejní činitelia.

Podľa rozsudku sa Tonka i Ješko musia počas skúšobnej lehoty päť rokov podmienečného odsúdenia podrobiť nielen probačnému dohľadu súdneho úradníka, ale i programu sociálneho výcviku. Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvinených, že sa voči verdiktu súdu neodvolajú.

Colníci zhabali tovar za 32-tisíc! [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.140737_Col­nici-zhabali-za-pol-roka-tovar-v-hodnote-32-tisic!]Viac sa dozviete v TOMTO článku![/link] Podarilo sa zlikvidovať nelegálnu pálenicu! [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.140558_Skve­ly-zatah-colnikov!-Odhalili-nelegalnu-palenicu]Viac informácií nájdete TU![/link]

Nitra24.sk/web­noviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM