Monika Földešiová Od Vás

Politici rozdávajú (pred voľbami)

Nedávno som si spomenul na výrok, že politici si pamätajú svoje sľuby pred voľbami a prvú minútu po nich. Ďalej ich pamäť zlyháva, zato však nezabúdajú na iné svoje úmysly, ktorými sa ale predtým nepochválili.

Kamarát si minulé nedeľné poobedie sedel doma pri televízii (ja viem, konzumný spôsob života, ale priznajte si, väčšina je taká) a niekto mu zazvonil na bytový zvonček. To je divné, pomyslel si, predsa máme dole pri vchode schránku na reklamu. Prišiel teda k dverám a uvidel milo stojacu slečnu so širokým úsmevom. Očakával skôr protagonistov nejakej tej novej viery či náboženstva, ale samozrejme si nesťažoval. Aké veľké však bolo jeho prekvapenie, keď mu slečna podávala igelitku s logom istej politickej strany a v nej bolo, čuduj sa svete, víno. Nuž áno, pomyslel si, znova raz politici rozdávajú pred voľbami. Zabuchol dvere, posadil sa znova na gauč, preštudoval propagačný materiál, otvoril víno a ochutnal. Prekvapivo, bolo to víno biele, keďže podľa loga politickej strany na igelitke čakal skôr víno červené. Chuť bola omamná, ale víno bolo akési prezreté. Fľaša bola bez etikety, nevedel, čo si má o víne myslieť. Niečím ho lákalo, ale keď pohár odložil, trocha triezvo sa na to víno pozrel a zauvažoval, vedel, že ho piť už nechce.

No a ja, ja som sa prešiel minulý pondelok po pešej zóne. Stretol som mladých pánov, ktorí rozdávali znova igelitky. A znova s logom politickej strany. Nech sa páči, vitamíny pre Nitru, jabĺčko, celaskon, dajte si. Nuž, zobral som si, vitamíny sa predsa zídu a sú kúsok zdravšie než to víno. Doma som sa zahryzol do jablka, pozrel politický leták a celaskon odložil do nočného stolíka. Znova raz rozdávajú, povedal som si aj ja. Len či budú rozdávať aj po voľbách… a nielen sebe.

Nejde ani tak o to, či je jablko zdravšie ako víno, alebo či víno viac zahreje ako jablko. Skôr ide o to, že politici pravidelne pred voľbami sľubujú, vidíme ich vylepených na autobusových zastávkach, v televízii, na internete,… Po voľbách však ich sľuby záhadne zmiznú. Takže, dajme si najmä pozor, aby nás z toho vína príliš neopili, hoci oni si myslia, že to bude veľmi ľahké. Podľa mňa nebude…

čitateľ Michal

politici rozdavaju pred volbami
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM