Aktualizované Anton Hrachovský Krimi

Polícia zadržala študentov zo Šurian: S plastovou pištoľou mali vylúpiť benzínku

Polícia zaistila dvoch študentov podozrivých z lúpeže v Šuranoch. Spracovaný je už aj podnet na návrh na ich väzobné trestné stíhanie.

Ilustračný obrázok k článku Polícia zadržala študentov zo Šurian: S plastovou pištoľou mali vylúpiť benzínku
Zdroj: TASR

V piatok 19. októbra 2018 polícia informovala o lúpeži, ktorá sa stala v Šuranoch na čerpacej stanici ráno o tretej hodine. „Kapucňou maskovaný muž so zbraňou v ruke pýtal od zamestnankyne peniaze a cigarety. Žena mu z obavy o život a zdravie vydala finančnú hotovosť a cigarety. Páchateľ po skutku ušiel na neznáme miesto,“ uviedla nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Dolapili ich na druhý deň

Ako ďalej uviedla, okamžite po oznámení sa začalo po podozrivom intenzívne pátrať. „Policajti z obvodného oddelenia z Nových Zámkov a kriminalisti vytvorili rojnicu a dôkladne prehľadali trasu, po ktorej sa mohol pohybovať podozrivý. Vykonali sa previerky viacerých osôb a na základe zaistených stôp, dobrej miestnej znalosti a operatívnych informácií policajti už na druhý deň (v sobotu ráno 20.10.2018) po lúpeži zadržali dvoch podozrivých vo veku 17 a 18 rokov,“ pokračuje Bruchterová.

Policajná hovorkyňa tiež priblížila priebeh lúpeže. „Z doterajšieho vyšetrovania vyplynulo, že na benzínku vošiel mladší z dvojice a jeho o rok starší kamarát ho čakal vonku a dával pozor. Po skutku si ulúpené peniaze a cigarety rozdelili,“ vysvetlila Božena Bruchterová s tým, že policajti časť odcudzených peňazí a cigariet našli a zaistili.

„Počas výsluchu bolo zistené, že pravdepodobne išlo o plastovú detskú pištoľ. Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície po vykonaní všetkých potrebných procesných úkonoch obidvoch študentov zo Šurian obvinil zo zločinu lúpeže spáchaného spolupáchateľstvom. Zároveň spracoval podnet na návrh na ich väzobné trestné stíhanie,“ uzavrela hovorkyňa polície z Nitry.

Foto: ilustračné

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM