Krimi

Polícia rozbehla akciu v CELOM kraji: Pozor si musia dať vodiči, cyklisti aj chodci

V celom Nitrianskom kraji bude na cestách viac policajtov. Zamerajú sa na bezpečnosť v premávke.

Ilustračný obrázok k článku Polícia rozbehla akciu v CELOM kraji: Pozor si musia dať vodiči, cyklisti aj chodci
Zdroj: Dnes24.sk

Polícia v Nitrianskom kraji rozbehla dopravnú akciu. Upozorňuje, že na cestách bude viac policajtov a aj kontrol.

Smrteľná nehoda

Priamo v kraji totiž už muži zákona zaznamenali prvú tohtoročnú nehodu, ktorá si vyžiadala ľudský život. Stala sa v novozámockom okrese, kde v minulom roku evidujú 17 smrteľných zranení pri dopravných nehodách.

„27-ročnú ženu kráčajúcu po ceste, oblečenú celú v čiernom, bez reflexných prvkov zachytila okolo prechádzajúca dodávka. Chodkyňa nemala žiadnu šancu a utŕženým zraneniam na mieste podľahla. Mohla pritom, aj keď nemala reflexné prvky, využiť na prechod priľahlý chodník. Na otázku prečo tak neurobila, nám už bohužiaľ neodpovie," informuje polícia.

Celkovo na cestách Nitrianskeho kraja zahynulo v minulom roku 45 ľudí a z toho bolo 7 chodcov a 4 cyklisti.

Muži zákona zároveň upozornili, že pokiaľ ste chodec alebo cyklista, mali by ste používať reflexné prvky. Najideálnejšia je podľa nich reflexná vesta, alebo kombinácia viacerých reflexných prvkov.

Prečítajte si tiež

Intenzívne kontroly

„Vzhľadom na horšiu dopravno-bezpečnostnú situáciu, aj v rámci celého Slovenska, sme aj my pristúpili k intenzívnejším opatreniam na cestách," upozorňuje nitrianska krajská polícia.

Policajti budú intenzívne kontrolovať dodržiavanie povinností chodcov a cyklistov, a rovnako aj dodržiavanie povinností vodičov voči chodcom a cyklistom.

„Do akcie budú okrem dopravných policajtov zapojené aj ďalšie zložky, poriadkoví a železniční policajti. Viac policajtov bude predovšetkým na priechodoch pre chodcov, v blízkosti škôl, nemocníc, železničných a autobusových staníc, kostolov, cintorínov a nákupných centier," informuje Polícia SR – Nitriansky kraj.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé čítanie

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM