Rastislav Búgel Krimi

Polícia kontrolovala šoféra (29): Jazdil bez vodičáku a nafúkal viac ako 1,7 promile!

Nitrianski policajti v posledných dňoch venujú zvýšenú pozornosť dopravno-bezpečnostnej situácii na našich cestách. To však nezabránilo vodičovi v Dražovciach sadnúť za volant s alkoholom v krvi.

Ilustračný obrázok k článku Polícia kontrolovala šoféra (29): Jazdil bez vodičáku a nafúkal viac ako 1,7 promile!
Zdroj: Dnes24.sk

Nitrianski policajti približne o pol tretej v noci kontrolovali 29-ročného vodiča VW Golf v Dražovciach. „Dychová skúška odhalila u vodiča 0,83 mg/l alkoholu, v prepočte 1,73 promile,“ informuje krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. A to nebolo všetko.

Jazdil bez vodičáku

„Pri následnej kontrole zistili policajti, že vodič má trestným rozkazom Okresného súdu v Nitre uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá do 23.9.2016,“ informuje hovorkyňa Čuháková. Mladík si tak svojím konaním poriadne zavaril. „Po vytriezvení obvinil poverený policajt nezodpovedného vodiča z trestných činov marenia výkonu úradného rozhodnutia a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ dodala Renáta Čuháková.

Hrozivá štatistika

„Polícia znovu apeluje na vodičov – alkohol za volant nepatrí – ani kvapka. Pod jeho taktovkou sa už na cestách stalo veľmi veľa tragédií,“ informuje krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Počas tohto roku už na cestách v Nitrianskom kraji pri dopravných nehodách zahynulo 21 osôb, 34 osôb sa zranilo ťažko a 256 ľahko. Až 49 dopravných nehôd zavinili vodiči pod vplyvom alkoholu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM